Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky

Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Daleko divnější „poctu“ Avengers složili v Mexiku, kde je místní restaurace využila v hodně bizarní reklamě.

Fanoušci dlouho debatovali o tom, zda někdo z Avengers položí svůj život, aby hrdinové dokázali porazit padoucha Thanose. A nakonec se to skutečně stalo. V Avengers: Endgame zemřelo dokonce hned několik hrdinů, nicméně největší odezvu měla smrt Tonyho Starka, který sám sebe odsoudil k záhubě, když jako obyčejný smrtelník využil moc Kamenů nekonečna k rozprášení zdánlivě nezastavitelné Thanosovy armády. S Black Widow (Scarlett Johansson) se ještě budeme moci rozloučit v jejím samostatném filmu, pro Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) však byla Endgame jeho posledním dobrodružstvím. Navíc s námi byl Iron Man ze všech hrdinů nejdéle, strávil ze všech nejvíc času na plátně a prošel si vývojem ze sobeckého playboye v otce od rodiny, který obětuje svoje štěstí s dcerou a manželkou pro spásu vesmíru. Proto jeho oběť na fanoušky tak zapůsobila.

Čtěte také: Avengers: Endgame - Jak se točila závěrečná bitva

A italský sochař Daniele Basso této oběti rozhodl složit poctu. Ve městě Forte dei Marmi na pobřeží Janovského zálivu instaloval v rámci výstavy OLTRE VERSO na ulici Via Carducci skulpturu Iron Mana v jeho ikonické přistávací póze. Socha je pojmenovaná „Muž z oceli“, je vyrobená z leštěné oceli, chromu a mosazi a celý objekt i s podstavcem měří čtyři metry. K soše (kterou si můžete prohlédnout dole v galerii) je připevněná plaketa, která říká:

„První pomník věnovaný Iron Manovi v roce jeho smrti v rámci filmového světa. Oslavujeme Tonyho Starka jeho člověka, který obětoval svoje životní štěstí boji za ideály, kterým věřil. Má nám připomínat, že všichni jsme protagonisty naší doby, a že budoucnost lidstva závisí na našich činech. Že všichni musíme být hrdinové!“

Pro někoho to možná zní kýčovitě, ale vznikly už i horší nápady, co říkáte? Jeden takový je z Mexika. Tam se jedna restaurace rozhodla využít Thanose a Avengers ke svojí vlastní propagaci a vzniklo z toho tohle veledílo:

Zdroje: MIA Market, Krypton Radio, Painted Iife

Galerie: 5

Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu Avengers: V Itálii vztyčili sochu padlému Iron Manovi. Koukněte na fotky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu