To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev

To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Očekává se, že druhý díl úspěšného hororu za jedničkou zaostávat nebude.

Horor To z roku 2017 odstartoval skvěle, jeho premiérové tržby na domácí půdě byly během prvního víkendu skvělých 123,4 milionů dolarů a celkové tržby z celého světa pak cca 700 milionů dolarů. 

A byť není ničím výjimečným, že pokračování za původním filmy finančně (a často i kvalitativně) zaostávají, tak v případě It Kapitola 2 jsou někteří analytici optimističtí a odhadují, že premiérové tržby budou určitě přes 120 milionů dolarů, tedy podobné nebo ještě lepší než v případě jedničky. Nicméně, některé analytické společnosti jsou výrazně zdrzenlivější, počítají s částkou kolem 95 milionů dolarů. Ale i to by se dalo považovat za úspěch, jednalo by se o jeden z nejlepších zářiových premiérových víkendů v historii.

Pokud se potvrdí optimističtější odhady, budou mít tvůrci rozhodně velký důvod k radosti, speciálně pak s ohledem na to, že filmy To mají přístupnost R, což znamená, že omladina by se do kina dostat neměla (ne bez dohledu dospělých). 

Jen pro informaci, v případě jedničky se ukázalo, že za úspěch vděčí také tomu, že oslovila obě pohlaví a různé věkové skupiny a složení publika bylo poměrně různorodé. Konkrétně to bylo 31 % mužů starších 25 let, 23 % můžu pod 25 let, 23 % žen pod 25 let a 23 % žen starších 25 let, což není pro horor úplně typické, obvykle jsou mužští diváci ve výrazné převaze, ale To zaujalo i ženské publikum. 

Pokud nastane podobná situace i u pokračování, je tu reálná možnost, že pokračování svého staršího bratříčka finančně překoná a stane se nejúspěšnějším hororem všech dob. Jestli ano, to se dozvíme v blízké budoucnosti. Čekání si můžete zkrátit několika TV spoty a v galerii najdete povedené fanouškovské plakáty, které se objevily na oficiálním twitterovém účtu filmu jako součást soutěže o nejlepší poster od fandů.

Snímek To byl adaptací poloviny Kingova stejnojmenného románu a druhý film zadaptuje druhou polovinu. První část se soustředila na boj dětských hrdinů proti démonovi s klaunskou podobou. V pokračování se s „Tím“ střetnou už jako dospělí. Ve snímku se opět vrátí i dětští hrdinové, které budeme potkávat v sérii mnohých flashbacků. Současná a minulá dějová linka by se navzájem měly doplňovat, režisér Muschietti dodává, že ve dvojce se chce daleko víc soustředit také na temnou dimenzi, ze které To pochází. Režíruje Andy Muschietti, jako Pennywise se vrací Bill Skarsgard, role dospělých hrdinů ztvární Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone a Andy Bean. Datum premiéry je stanovené na 5. 9. 2019.

Zdroj: BoxOfficeMojo, Deadline

Galerie: 11

To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu To Kapitola 2: Peníze z pokladen budou crčet jako krev | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu