Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát

Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Scenáristé dále prozradili, co ještě nakonec vynechali z Infinity War a k jakým marvelovským postavám by je těšilo napsat scénář.

Pokud jde o budoucnost Supermana u DC Films, tak v tuhle chvíli stále platí, že studio Warner oficiálně nic neoznámilo. Nikdy neřeklo, že chystá další snímek nebo naopak to, že by se definitivně loučilo s Henrym Cavillem, dasavadním představitelem Supermana v hraných filmech. Superman zkrátka není na pořadu dne. Nicméně je pravdou, že DC Films mají program na několik let dopředu, Cavill je zaneprázdněný seriálem Zaklínač a neoficiální zprávy hovoří o tom, že z hlediska spojení Cavilla s rolí je po všem. Sám Cavill na téma muže z oceli krátce pohovořil na Comic-Conu, kde uvedl, že by byl moc rád, kdyby další film mohl natočit, protože Superman je podle něj zajímavá postava s absolutní mocí, o které stále jde vyprávět nezměrné množství příběhů, jaké jsme dosud na plátnech neviděli.

K tématu Supermana se dostali v jednom z rozhovorů také scenáristé Stehpen Markus a Christopher McFeely, kteří stojí za trilogií Captaina Ameriky a za Avengers 3 a 4. Pánové řekli, že kdyby si měli vybrat ke zpracování nějakou DC postavu, byl by to Superman. Filmy s Christopherem Reevesem jsou pro ně velkou inspirací. Captain America pak podle nich prokázal, že i v současnosti jde natočit příběh o upřímném, bezelstném hrdinovi. Rozhodně není vůbec potřeba Supermanův příběh dělat nějak špinavější. Čímž scenáristé narážejí na častou stížnost vůči Muži z oceli – i ti, kterým se film líbil, většinou souhlasí, že pojetí Zacka Snydera nevystihuje Supermanovu podstatu.

V dalším rozhovoru se Markus a McFeely ještě na moment vrátili k Marvelu. Prozradili, že Avengers: Infinity War byl původně daleko rozsáhlejší příběh. Například úvod filmu byl daleko delší, tvůrci si dávali práci s tím, aby nám krátce ukázali, co hrdinové dělali od té doby, co jsme je viděli naposledy. Například Captain America měl být uvedený ve scéně, kde teroristé na Blízkém východě strhávají pytle z hlav řadě rukojmí a ukáže se, že jedním z nich je i Steve Rogers, který je přišel zpráskat (tenhle příběh nakonec zpracoval jeden z prequelových komiksů). Tvůrci si ale uvědomili, že by příběh byl moc dlouhý a vlekl se, a tak všechno, co se přímo netýkalo Kamenů nekonečna, z děje bez milosti vystřihli. Další zajímavé nápady vystříhané z Avengers 3 a 4 najdete v nedávném článku, který shrnul všechno podstatné z velké přednášky, kterou Markus a McFeely na Comic-Conu měli.

Scenáristé byli také dotázáni na to, co by rádi napsali, pokud by je Marvel někdy přesvědčovali k návratu. Pánové konkrétně zmínili batmanovského mstitele Moon Knighta, masivní poletující mozek MODOK a Captaina Britaina, pojatého ve stylu bondovky. Tak třeba se někdy poštěstí.

Zdroje: Screen Rant, Roger Roecken, Collider

Galerie: 7

Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu Scenáristé Avengers vědí, jak udělat správně Supermana. Henry Cavill se role nechce vzdát | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu