Spider-Man: Daleko od domova: Pokud neutrží miliardu, značka se vrací k Sony

Spider-Man: Daleko od domova: Pokud neutrží miliardu, značka se vrací k Sony | Fandíme filmu
Sony
Překonat Avatara je jedna věc, avšak Marvel se v kinech potřebuje zaměřit na daleko důležitější laťku.

Spider-Man: Daleko od domova naznačil, co bude s Peterem Parkerem dál a zároveň se ohlížel do minulosti a plnohodnotně rozvíjel filmový vesmír Marvelu. I se zapojením řady postav známých z ostatních Marvel filmů. V tuhle chvíli Pavoučí muž zkrátka a dobře je nedílnou součástí avengerské sebranky. Mezi fanoušky nicméně dlouhodobě vládne nejistota o tom, jak dlouho tenhle stav ještě bude pokračovat.

Připomínáme, že komiksové nakladatelství Marvel před lety rozprodalo filmová práva na své postavy. Většinu z nich postupně získalo zpátky, a prakticky už jen Spider-Man zůstává nadále v držení studia Sony. To však v dobách Amazing Spider-Man filmů vůbec nevědělo, co si se značkou počít, a tak se s Marvelem dohodlo na vzájemné výpomoci. Od roku 2016 Marvel Studios pro Sony filmy se Spider-Manem na klíč natáčí a za odměnu si jej může půjčovat do svých týmových filmů.

Veřejně nikdy nebylo odhaleno, jak dlouho by dohoda měla trvat. Známo bylo pouze to, že Tom Holland podepsal smlouvu na tři samostatné filmy se Spider-Manem a na tři týmovky. Ty už má za sebou a k tomu ještě dva samostatné filmy. Zdánlivě by tedy měl točit ještě minimálně třetí sólovku.

Už dříve se však šuškalo o tom, že by šestý film nemusel Holland nutně točit v produkci Marvel Studios a aktuálně hollywoodský insider Richard Rushfield uvádí, že kdyby Spider-Man: Daleko od domova v kinech neutržil alespoň miliardu, tak má Sony právo si bez jakýchkoliv diskusí postavu okamžitě Marvelu vzít a nadále si Spider-Manovy filmy točit samo.

To v tuhle chvíli zřejmě nehrozí. Spider-Man: Daleko od domova už pokořil v pokladnách 588 milionů dolarů a k miliardě by se vyšplhat měl, jako vůbec první dosavadní Spider-Man film a jako teprve sedmý samostatný superhrdina po Batmanovi, Aquamanovi, Black Pantherovi, Iron Manovi, Captain Marvel a Captainu Amerikovi. Zdá se tedy, že minimálě ještě jeden Spider-Man v produkci Marvelu vznikne, což je dobře vzhledem k tomu, že závěr Spider-Mana: Daleko od domova už stačil nalinkovat další pokračování.

Otázkou ovšem je, co bude do budoucnosti. Dohoda Sony s Marvelem jednou může skončit a co bude potom? Postava se znovu přeobsadí? Tom Holland bude hrdinu hrát dál, ale nebude vystupovat v týmových Marvel filmech a v těch svých se najednou neukáže nikdo ze starých známých? Peter Parker se najednou začne setkávat s Venomem, který dosud operoval samostatně?

To jsou samozřejmě otázky, na které v tuhle chvíli nemáme odpovědi. Jakmile budeme vědět víc, dáme vám vědět.

Zdroj: Richard Rushfield

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu