Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let

Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Máme pro vás několik zajímavostí o chystaném "krimi thrilleru s Jokerem", ale také těžké spoilery pro odvážné.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

A teď už následuje slíbený stručný popis děje, který obsahuje zásadní spoilery, takže pokud si nechcete kazit překvapení, dál nečtěte.

Děj se bude odehrávat v Gothamu roku 1981, kdy je úroveň kriminality a nebezpečí v ulicích na nejvyšším bodě. Hlavní postava Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) pracuje jako klaun, a zároveň je opatrovník svojí matky (Frances Conroy), která pracovala jako hospodyně v sídle rodiny Wayneů. Arthur je pod dozorem sociálního pracovníka kvůli svým psychickým problémům, které mimo jiné způsobují, že ve vyhrocených situacích se začne nekontrolovatelně smát. Jeho snem je pak stát se stand up komikem, v čemž mu však mentální problémy nijak nepomáhají. Hřebíčkem do rakve jeho psychického zdraví je pak ztráta práce, kdy po sérii událostí násilně zabije tři makléře, kteří v metru obtěžují jeho a mladou ženu. Právě tady začíná Arthurem vedený boj nespokojených proti privilegovaným obyvatelům Gothamu.

Paralelně Fleckovo komediální vystoupení v klubu zaujme televizního moderátora Murrayho Franklina (Robert De Niro), který neváhá a pozve Arthura do svojí show, avšak ne proto, že by by oceňoval jeho talent, ale protože jej chce po nepovedeném vystoupení veřejně zesměšňovat (Následují opravdu velké spoilery).

V sérii dějových zvratů se nejprve máme dozvědět, že Arthurovým pravým otcem je Thomas Wayne (Brett Cullen), což by z Jokera udělalo nevlastního bratra Bruce Wayna / Batmana. Nakonec se tato skutečnost vyvrátí (Arthurova matka si poměr se zaměstnavatelem vymyslela, popřípadě mu začala věřit kvůli svému psychickému stavu), nicméně se ukazuje, že Arthur byl v mladí zneužívaný svým pravým otcem. To byl zřejmě jeden z prvotních spouštěčů jeho současného zbídačeného stavu. Při svém rozhořčeném běsnění zabije v léčebně Arkham svoji matku a obecně se po plné přeměně v Jokera začne mstít všem, kteří mu nějak ublížili.

Když přijme pozvání do Franklinovy show, tak moderátora v přímém přenosu zastřelí a vyzve Gotham k boji proti bohatým privilegovaným. V nastalém chaosu pak o život přijdou Thomas a Martha Wayneovi, čímž film změní obecně známý příběh jejich smrti. Psychicky vyšinutý Arthur je nakonec přeci jen zatčen a umístěn do Arkham Asylum, avšak Joker v něm je v tom momentě už plně probuzený.

V komentářích schválně dejte vědět, zda byste chtěli sledovat Batmana, který by vzešel právě z takovýchto kořenů.

Zdroj: Splash Report

« Předchozí kapitola

Galerie: 11

Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu Joker: Velký únik informací odhaluje jeden z nejodlišnějších komiksových filmů posledních let | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu