Pusher: Remake prvotiny Nicolase Windinga Refna

Pusher: Remake prvotiny Nicolase Windinga Refna | Fandíme filmu
Remakuje se opravdu všechno, teď už i prvotiny nezávislých filmařů, kteří se ještě ani nestihli plně prosadit v mainstreamu.

Narůstající téměř kultovní status režiséra Nicolase Windinga Refna (Drive) s sebou přináší zvýšený zájem o jeho filmová díla. Pokud si ale myslíte, že byste se mohli dočkat například remasterovaných verzí jeho dánských filmů, mýlíte se. Britská produkční společnost Vertigo Films, která distribuovala téměř všechny Refnovy filmy, se rozhodla, že vytvoří rovnou remake jeho debutu s názvem Pusher. Jak to podle prvních reakcí publika vypadá, letošní Total Recall není jediným zbytečným filmem.

Kdo se v dánské kinematografii moc nechytá, hned vám trochu osvětlím, kde se nacházíme. Pusher (česky distribuován jako Dealer) fungoval v roce 1996 jako Refnův režijní debut a taktéž jako herecký debut Madse Mikkelsena a Zlatka Burice. Sledoval jeden velký problém malého drogového dealera Franka, který během policejního zátahu přišel nejenom o všechny vydělané peníze, ale také o zásilku drog, s čímž není spokojený jeho „nadřízený“ Milo. Ten dává Frankovi 48 hodin na to, aby dal všechno pěkně do pořádku.

Pusher byl zaprvé energickým debutem, zadruhé filmem z ulice, jaké se v Dánsku jen tak netočily, a zatřetí startovním bodem pro jednu hezky vyrovnanou a kvalitní trilogii. Z jakého důvodu se rozhodlo studio Vertigo Films oživovat tento nadprůměrný film mi není známo, každopádně Refn se vrátil tentokrát jako výkonný producent, s ním i Zlatko Buric znovu jako šéf Milo. Režijní stoličku obsadil neznámý Luis Preto a scénář opsal Matthew Read, což je někdo, kdo doposud produkoval detektivky se slečnou Marplovou. Svérázný a schopný tvůrce by s takovou látkou mohl dokázat divy, takhle je to však podle prvních recenzí jen další remake, který si nedokáže obhájit svoje vytvoření. To jediné, co drží film jakžtakž nad propastí, je respektování Refnova dánského stylového jádra, které ale přenesené do Londýna a obsazené kvalitnějšími anglickými herci nedokáže tuto ve výsledku tuctovou britskou kriminálku samo utáhnout. Člověk si tedy říká, zda by nebylo snazší vytvořit nějaké oficiální anglické titulky k původní verzi. Posuďte sami trailer filmu, který má premiéru 12. října zatím pouze ve Velké Británii a Irsku.

 

Pusher remake: Trailer

 

Zdroje: Hey U Guys, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu