Sony zakládá filmovou pobočku, která bude adaptovat videohry

Sony zakládá filmovou pobočku, která bude adaptovat videohry | Fandíme filmu
Že bychom se konečně dočkali filmového Uncharted, God of War nebo hraného Crashe Bandicoota?

Filmové předělávky slavných videoher nemají zrovna na růžích ustláno. Povedou se málokdy a celý potenciál je často zmařen kvůli špatnému uchopení látky, mizernému CGI nebo zmatlanému příběhu. A možná proto se nyní studio Sony rozhodlo vzít věci do vlastních rukou.

Sony nově založilo PlayStation Productions, pobočku, která má za úkol adaptovat jejich vlastní hry (a že jich je). Nepůjde jen o filmové předělávky, ale měli bychom se dočkat i seriálů, v závislosti na tom, co je pro daný titul rozumnější.

Jelikož tvůrci z videoherní branže nemají s filmařinou tolik zkušeností (i když některé herní trailery nebo samotné vypravěčské postupy ve hrách dosahují filmových kvalit), rozhodli se v posledních dvou letech provést výzkum a nasbírat tolik informací a zkušeností, kolik jen půjde. Během té doby oslovili spousty významných osobností, mimo jiné producenty Transformers nebo třeba Kevina Feigeho (prezidenta Marvelu). Marvel je pro ně dokonce určitým vzorem, protože dokázal na plátna kin přenést celý komiksový svět. Nyní tedy v Playstation Productions doufají, že se jim podobně uspět povede na poli videoher.

A já jim držím palce, protože vidět na plátně Kratose ze série God of War nebo třeba Nathana Drakea z Ucharted by byl splněný sen. Osobně v kroku Sony vidím potenciál pro drobnou revoluci, protože přímý dohled lidí, kteří na jednotlivých hrách pracovali, může být jen a jen prospěšný. Stejně tak dělení na filmovou a televizní (seriálovou) produkci je správný a logicky odůvodněný krok. Jenže poučení z minulosti říká: „Nikdy nejásejme předčasně.“ Takže si radši počkáme na první film z nové dílničky a až pak budeme oslavovat (nebo truchlit nad dalším zabitým potenciálem).

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu