Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock

Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 12 obrázků
Jeho vizi přemění v realitu tvůrci, kteří připravili předchozí díly série. Chrisova revoluce už má i datum premiéry.

U hororových sérií je zvykem, že nikdy zcela nekončí. Když zabiják umře, tak se prostě vzkřísí, někdo převezme jeho úděl, dostaneme prequel, remake nebo se pár dílů série ignoruje a můžete vesele navazovat na klasiku. Nikdo tedy nejspíš nepochyboval o tom, že série Saw bude jednou pokračovat. Dosud při minimálních nákladech dokázala utržit jenom v kinech už skoro miliardu a pro studio Lionsgate je to velká dojná kráva.

Většina kritiků vám řekne, že opravdu dobrý byl jen první díl, případně na dalším jednom či dvou bylo zajímavé, jakým způsobem retroaktivně budovaly komplikovanou mytologii. Později už se však z neustálého přepisování historie stal slušný guláš a ani prvoplánová fašírka z nejrůznějších smrtících pastí už asi nikoho nepřekvapila. V letech 2004-10 vycházel jeden film ročně, pak jsme se v roce 2017 dočkali dalšího pokračování s jednoduchým názvem Jigsaw. Zřejmě to měl být začátek dalšího rozkvětu, ale nestalo se. Tržby nebyly vůbec špatné, ale kritické přijetí bylo znovu vlažné a film vyšuměl.

Teď to série zkouší znovu a to dost netradičním způsobem. Zájem o značku projevil Chris Rock. Ano, ten Chris Rock, co se proslavil jako komik ze stand-upu a varietních show a v posledních letech zakotvil v přiblblých mainstreamových komediích, kde bere za málo dřiny velké šeky. Když před několika lety začal fušovat do hororů Jordan Peele, také to mnohé překvapilo, avšak Peele předtím jako režisér komediálních skečů alespoň prokazoval svoje filmové fanouškovství a rozmanitý vkus. Jestli vstup do hororové branže dokáže nakopnout také Rocka, to těžko říct.

Chris uvádí, že byl fanouškem Saw už od úplného začátku a je rád, že dostane příležitost značku zavést na „nové, zvrácené a intenzivní“ místo. Svůj námět studiu Lionsgate přinesl sám Rock. Šéf Lionsgate o novém filmu mluví jako o spin-offu a reimaginaci, kdy zásady série budou zachovány, ale zároveň by měl Chris značku oživit a dát jí novou kreativní vizi. Rock prý připravuje filmovou událost, která nabídne zcela novou perspektivu.

Rock připravil námět a je jedním z producentů, ale jinak tvůrčí tým zůstává ve starých kolejích. Scénář píší Pete Goldfinger a Josh Stolberg, kteří jsou podepsaní pod Jigsaw. Režíruje Darren Lynn Bousman, autor dvojky, trojky a čtyřky. Datum premiéry je stanovené na 23.10. 2020. Ještě před rokem se mluvilo o pokračování, které měli natočit režiséři snímku Jigsaw, zatím posledního dílu série. Jestli byl projekt zrušený nebo jen odložený (Rockův film je označovaný jako spin-off), to v tuhle chvíli nevíme.

Připomínáme, že série Saw se zaměřuje na vyšinuté jedince, kteří se prostřednictvím smrtících pastí snaží napravit (nebo potrestat) hříšníky, kteří si přestali vážit života nebo se dostali na scestí.

Zdroj: Variety

Galerie: 13

Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu Saw: Novou verzi mučivé série připravuje komik Chris Rock | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu