Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené

Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sequel k pěti let starému Godzillovi viděli první kritici. A jejich reakce nešetří chválou.

Před několika dny bylo několika novinářům umožněno vidět Godzillu II Krále monster měsíc před vydáním. A dostali také možnost podělit se o své pocity z filmu s veřejností. Klasicky k tomu využili hlavně Twitter. No a většina z nich nešetří chválou. Mluví o epickém a šíleném filmu, který obrovské monstrum ukazuje v nejlepší možné formě. Většina kritiků vyzdvihuje výtečnou akci a vizuální stránku. Film nepostrádá dechberoucí momenty, souboje příšer jsou gigantické a ohromující. Nešetřilo se také na vizuálních efektech, které jsou strhující.

Tvůrci si očividně také vzali k srdci výtky, které mířily ke Godzillovi z roku 2014. Ty účinně eliminuje, zatímco jeho klady pozdvihuje na nový level. Množství novinářů to přičítá hlavně režisérovi. Michael Dougherty podle všeho dokázal bravurně zachytit ducha původních japonských kaiju filmů. Přitom zvládá dále prohlubovat propojený vesmír MonsterVerse, kterého je Godzilla: King of the Monsters součástí (předchozí filmy jsou již zmíněný Godzilla z roku 2014 a Kong: Ostrov lebek z roku 2017). Připravuje také půdu pro filmy budoucí (Godzilla vs.  Kong v příštím roce). Tvůrcům se tedy podařil těžký úkol - prohloubit vznikající vesmír a zároveň vzdát hold původním kořenům Godzilly. No a hlavně udělat kvalitní a zábavný film.

Podle všeho se tedy můžeme těšit na skvělý a ohromující akčňák, jaký tady už delší dobu nebyl. Budeme ale muset vydržet ještě necelý měsíc. Česká a slovenská premiéra je naplánovaná na 30. května. Na konec ještě plakáty, které najdete v galerii.

Nový příběh pojednává o hrdinské snaze krypto-zoologické organizace Monarch a jejích členů, kteří čelí řadě monster božských rozměrů. Mocný Godzilla se střetne s Mothrou, Rodanem a svým úhlavním nepřítelem, králem Ghidorahem. Až prastará nad-stvoření, o kterých se myslelo, že jsou to jen pověstmi, znovu povstanou, budou všechna usilovat o nadvládu a samotná existence lidstva bude ohrožena.

V hlavních rolích hrají Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Sally Hawkins, Bradley Whitford, Kyle Chandler, Charles Dance, O'Shea Jackson Jr., Ken Watanabe, Thomas Middleditch či Ziyi Zhang. Režíruje Michael Dougherty.

Zdroje: Collider, CBM, IGN

Galerie: 7

Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu Godzilla: King of the Monsters: První reakce jsou nadšené | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu