Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu

Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Původně se známý záporák měl objevit už v novince Shazam!. Proč se to změnilo? A jakým způsobem Shaza! na Black Adama alespoň odkazoval.

Warner Bros. a DC Films se radují. Mají proč – jejich nejnovější snímek Shazam! sklízí úspěch po celém světě. Film, který nyní diváci mají možnost vidět v kinech, mohl ovšem vypadat úplně jinak. Plánem totiž bylo představit v něm i postavu Black Adama jakožto prvního záporáka, jemuž Shazam bude čelit. 

Do role Black Adama byl v roce 2014 obsazen herec Dwayne Johnson, který je zároveň producentem filmu. Právě on a jeho producentský tým stojí za rozhodnutím, že se jeho postava ve filmu Shazam! nakonec neobjevila. V nedávném instagramovém příspěvku, kde The Rock oslavuje úspěch snímku, mimo jiné vysvětlil, proč se tak rozhodl. Charakter a původ záporáka je prý natolik složitý a propracovaný, že si zaslouží samostatný film. Přestože by Shazam! byl s Johnsonem možná ještě větším hitem (přeci jen je jedním z nejúspěšnějších herců současnosti), příběh by byl až příliš spletitý a uškodilo by to oběma postavám. 

I když se ve filmu neobjeví ani Johnsonovo krátké cameo, snímek jeho roli v pár scénách alespoň nepřímo představil. Ve scéně, kde chce starý kouzelník, původní Shazam!, předat své síly mladému Billymu Batsonovi (hlavnímu hrdinovi snímku) vysvětluje, že je musí získat někdo s čistým srdcem. Ten, kdo je získal předtím, své moci zneužil a do světa vypustil sedm smrtelných hříchů. I když nezmiňuje jméno, mohl by to být právě Black Adam, čemuž ostatně napovídalo i vizuální zpracování scény, když starý čaroděj Billymu ukazoval "hologram" se siluetou postavy v kapuci, která připomínala kontury Black Adama.

Spekuluje se tak o tom, že by připravovaný film mohl být prequelem. Neodehrával by se tudíž v přímé návaznosti na Shazama!, ale věnoval by se nejdříve do hloubky původu záporáka. Přeci jen jeho osud nebyl vůbec jednoduchý – většina jeho rodiny byla zotročena egyptskými diktátory a jeho touha po moci je tudíž poháněna touhou po odplatě. 

Je zde i možnost, že samostatný film představí další známé postavy DC Universe – například Hawkmana (jak už Fandíme Filmu ostatně informovalo v tomto článku). 

To vše jsou ovšem jen spekulace. Jestli bylo natočit samostatný film o Black Adamovi nakonec dobré rozhodnutí, je ve hvězdách. Snímek zatím nemá režiséra, ale natáčet by se mělo přibližně za rok, v březnu 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený therock (@therock),

Shazam!

05.04.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu Black Adam: Dwayne Johnson vysvětlil, proč se poprvé představí v samostatném filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest