Univerzální voják 4: Borci z Expendables opět spolu

Univerzální voják 4: Borci z Expendables opět spolu | Fandíme filmu
Jean-Claude van Damme, Dolph Lundgren a Scott Adkins se snaží oživit slávu Univerzálních vojáků v pokračování s podtitulem Day of Reckoning.

Univerzální voják z roku 1992 je řemeslně odvedená podívaná, a pro režiséra německého původu - Rolanda Emmericha, byl tento snímek vstupní bránou k jeho megalomanským velkofilmům, točených na americkém území. Po úspěchu jedničky (následovaly dva televizní filmy) přišlo do kin po sedmi letech pokračování s podtitulem Zpět v akci, ale žádný kasovní boom již nesklidilo. Přesto však v roce 2009 vznikl třetí díl v režii Johna Hyamse (syn Petera Hyamse, jenž s Van Dammem spolupracoval na comicsové adaptaci Timecop), a i když se znovu vrátila záporná postava v podání naklonovaného Dolpha Lundgrena, stále to v tržbách prvního dílu nemohlo konkurovat.

Letos v listopadu do kinosálů přifrčí čtyřka (opět v režii Hyamse), která nese podnázev Day of Reckoning (dříve známá jako A New Dimension) a tentokrát se po boku Jean-Claudea a Lundgrena objeví i Scott Adkins. Ten jsi zahraje hlavní roli Johna, který se probouzí z kómatu a záhy zjistí, že jeho žena i dcera zemřely rukou Luca Deveraux  (ano Van Damme zde hraje padoucha). Začíná tedy krvavá cesta za pomstou a John se snaží poskládat střípky ze svého života zpět dohromady, přičemž mu na záda dýchá voják Unisol, který ho vytrvale sleduje. Čím více se však John blíží k Deverauxovi a dostává se do konfliktů s univerzálními vojáky, pod vedením znovu oživeného Andrew Scotta (Lundgren), začíná se John dozvídat více o sobě a začne pochybovat o všem, co dříve považoval za pravdivé.

Obě zveřejněné upoutávky ve mě zrovna kladné pocity nezanechaly. Pár světlých chvilek film možná bude mít, ale asi bychom neměli čekat nic převratného. Hlavně aby ve snímku byly vidět nějaké bitky a sem tam nějaká ta zpomalovačka zabalená do 3D kabátku (ano, snímek bude trojrozměrný). Nenáročná a přímočará podívaná z toho jasně sálá, chytit druhý dech se této mrtvé sérii už asi nepodaří. Raději skočte do kina na zábavnější Expendables 2, kde uvidíte celé trio, a ještě mnohé další akční hvězdy, s oldschoolovou akcí.

 

Univerzální voják 4: Dva trailery

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu