Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat

Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 9 obrázků
Během prezentace na ComicConu Disney odhalil, kterým velkým značkám Foxu se hodlá v budoucnu jednoznačně věnovat.

Po převzetí studia Fox konkurenčním Disneym není tak docela jasné, co bude s jednotlivými značkami, které měl Fox ve svojí správě. Otazníky se vznášely především nad mládeži nepřístupnými sériemi, protože Disney tradičně preferuje produkci vhodnou pro celou rodinu. Alespoň částečnou odpověď nám dal čerstvě ukončený CinemaCon v Las Vegas, kde mělo studio Disney svoji prezentaci. Zástupci studia tam mluvili o tom, jak Fox nadále bude klíčovou součástí Disneyho a nadále bude vyrábět mládeži nepřístupné filmy. Pokračovat bude celá řada značek Konkrétně bylo uvedeno, že se do budoucna počítá se značkami Avatar, Kingsman, Planeta Opic, Vetřelec nebo Maze Runner.

U Avatara, tam asi není o čem spekulovat. První film je dodnes snímkem s historicky nejvyšší tržbou v kinech. I kdyby pokračování udělalo jen poloviční úspěch, pořád to bude pro Disneyho obrovský hit. Studio navíc ještě před odkoupením Foxu stačilo postavit v jednom z Disney parků avatarovskou sekci (a zvažuje se její otevření v dalších parcích) takže je ve značce zainteresované nejen po stránce filmů.

U Kingsmana se stoprocentně dočkáme alespoň jednoho dalšího filmu, protože natáčení už probíhá. Nelze vyloučit, že pak sérii studio utne, na druhou stranu, pokud bude nadále výdělečná, tak proč nepokračovat. V minulosti se navíc plánoval i televizní spin-off a Disney bude potřebovat obsah pro streamovací službu Hulu, kde má většinový podíl, takže v tomhle směru se značka může hodit.

A podobně by mohl dopadnout Vetřelec. Před časem se objevila zpráva, že Noah Hawley (Fargo, Legion) chtěl připravit vetřelecký seriál pro stanici FX. Tyto plány by mohly být obnoveny. A zdá se, že se značkou stále není hotový Ridley Scott, režisér původního filmu a posledních dvou snímků – Promethea a Aliena: Covenant. Tak či tak Disney slavné jméno zkrátka chce nějakým způsobem využít.

Zajímavější zmínka Planety Opic, o které jsme chvíli neslyšeli. Její restartovaná podoba měla ještě za dob Foxu velice dobré recenze a minimálně Úsvit Planety Opic byl i obrovským komerčním úspěchem. Třetí film sice trochu zůstal za očekáváními a dosavadní režisér Matt Reeves se přesunul k jiným projektů, nicméně nějaké předběžné úvahy o dalším pokračování existovaly. Kolem snímků jde také nadále budovat komplexní univerzum, což je přesně to, co má Disney (se všemi svými parky a hračkami) rád. Další rostoucí svět vedle Star Wars, Marvelu či Avatara rozhodně nemůže nijak ublížit.

Zdaleka největším překvapením prezentace nicméně byla zmínka o Maze Runnerovi. Komerční úspěch trilogie byl sestupný, a i když recenzenti vesměs chválili režiséra Wese Balla a jeho herce, po scenáristické stránce série sklízela spoustu kritiky. Filmy navíc vycházely z knižních předloh, kdy je hlavní série v tuhle chvíli dokončená a zfilmované zatím nebyly jenom prequely, které se zčásti zabývají jinými postavami. Další knihy navíc už dost možná ani nevzniknou, po tom, co spisovatele Jamese Dashnera odsunul z výsluní sexuální skandál. Nicméně výhodou série je, že vždy byla levná. Díky tomu by mohla být ideálním zdrojem nového obsahu pro streamovací službu Disney+.

Co vy na to? U které z uvedených sérií máte největší radost, že ji Disney udrží při životě?

Zdroje: Deadline, Screen Rant

Galerie: 10

Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu Vetřelec či Planeta Opic, aneb značky, které chce Disney nadále používat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu