The Silence: Nový horor ve stylu Tichého místa a Bird Boxu

The Silence: Nový horor ve stylu Tichého místa a Bird Boxu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tvorové podobní netopýrům terorizují světovou populaci a přeživší musí být v co největší tichosti, pokud chtějí zůstat naživu. Režisér Annabelle natočil horor pro Netflix.

Netflix zveřejnil první upoutávku na svůj film The Silence, natočený podle stejnojmenné knihy britského spisovatele Tima Lebbona. Na lidi v něm začnou útočit krvežíznivá stvoření blízká netopýrům, která loví své oběti pomocí svého sluchu. Pokud chce zbytek lidstva přežít, musí být potichu a vzájemnou interakci omezit na minimum. V takové situaci je i šestnáctiletá dívka Ally, která tři roky před tím přišla o sluch. Nyní se v novém světě snaží se svojí rodinou přežít a najít útočiště. Vše se ale ještě víc zkomplikuje, když narazí na kult, který chce hluchou Ally nějakým způsobem využít.

Film zrežíroval John R. Leonetti (Annabelle, Osudový dotek 2), scénář k němu podle předlohy napsali bratři Carey a Shane Van Dykovi. Hlavní roli Ally si zahrála Kiernan Shipka (Sabrina ze seriálu Chilling Adventures of Sabrina), její rodiče ztvránili Stanley Tucci (Pevné pouto, Spotlight) a Miranda Otto (Éowyn z trilogie Pán prstenů).

Podobné ústřední téma filmu, kdy musí postavy pro své přežití omezit používání některého ze smyslů, už filmaři v nedávné době zpracovali hned dvakrát. Nejdříve ho diváci viděli v hororovém Tichém místu a následně v thrilleru Bird Box. Je ale fér dodat, že se The Silence začalo připravovat v roce 2017 a knižní předloha poprvé vyšla už před deseti lety, tedy dávno před oběma zmiňovanými filmy.

Dáte The Silence šanci, nebo už jste podobnými hororovými zápletkami přesycení? Na Netflixu bude film ke zhlédnutí od středy 10. 4. 2019.

Zdroj: Netflix

Galerie: 3

The Silence: Nový horor ve stylu Tichého místa a Bird Boxu | Fandíme filmu The Silence: Nový horor ve stylu Tichého místa a Bird Boxu | Fandíme filmu The Silence: Nový horor ve stylu Tichého místa a Bird Boxu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu