Batman: Zack Snyder se diví lidem, kterým se nelíbí, že je Batman zabiják

Batman: Zack Snyder se diví lidem, kterým se nelíbí, že je Batman zabiják | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér Zack Snyder se rozpovídal o temnějším pojetí Netopýřího muže.

Zack Snyder překvapil diváky, když nechal Supermana (Henry Cavill), aby zlomil vaz svému úhlavnímu nepříteli Zodovi  (Michael Shannon). Superman byl zatím prezentován (minimálně ve filmech) jako někdo, kdo se do vraždění zrovna nežene a Snyder tuhle představu narušil.

Ale přestože finále Muže z oceli vyvolalo kontroverzi, Snyder se nezačal krotit a v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti se Batman (Ben Affleck) v případě zabíjení příliš neostýchal. A byť je Batman temnější postavou, než Superman, i v tomto případě to mnohé lidi zaskočilo. Což Zacka překvapilo:

"Někdo mi řekl: Batman zabil člověka. A já na to, 'Ku*va, vážně? Kur*va, probuďte se.' ...Tenhle film je něčím jako ztrátou panenství. Takže když za mnou přijdete a řekneme mi, 'můj superhrdina by tohle neudělal,' tak mou reakcí je: 'Děláte si srandu?' Do háje s tím! ... Je to bezva úhel pohledu, myslet si, že vaši hrdinové jsou stále tak nevinní. Vaši hrdinové by Americe nelhali. Vaši hrdinové by nezpronevěřili peníze z jejich společností. Vaši hrdinové by se nedopustili žádných ohavností. A je to v pohodě [když si to myslíte]. Jenže žijete v zas*ané říši snů."

Snyder nabídl drsnější pohled na známé hrdiny a na tom v zásadě není nic špatného. Prostor pro cynické příběhy rozhodně existuje. Ale stejně tak není nic špatného na tom, když hrdinové podporují idealizmus a snahu o dosažení něčeho lepšího. A spoustu lidí od fiktivních komiksových postav zkrátka očekává, že budou majákem naděje. Zack ten pohled nesdílí, ale bohužel pro něj a příznivce jeho přístupu je v současné době v menšině.

Zdroj: ComicBookMovie

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu