Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje

Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Exploatační horor, který se často objevuje v žebříčcích nejhorších filmů všech dob, se dočkal oficiálního pokračování.

Plivu na tvůj hrob z roku 1978 patří ke stěžejním dílům subžánru revenge hororu. Pojednává o znásilněné a následně zabité dívce, která nějakým zázrakem zrůdný čin přežije a všem násilníkům se nevybíravým způsobem pomstí. Ve své době snímek sklízel ostrou kritiku. Za několik desítek minut trvající explicitní scénu hromadného znásilnění, za laciné provedení a jednorozměrné postavy.

Režisér Meir Zarchi film natočil po tom, co sám venku potkal pomlácenou oběť znásilnění a byl svědkem toho, jak neprofesionálně se k ní následně chovala policie. Stojí si za tím, že snímek není samoúčelně exploatační, ale musel být natočený právě takhle intenzivně, aby měl silný dopad. Film si vybudoval kultovní status a s odstupem času se začaly objevovat debaty o tom, zda jde o odpad nebo výrazný feministický film.

Tak či tak jde o natolik známé jméno, že se snímek dočkal v roce 1993 neoficiálního pokračování a v roce 2010 remaku, který následovala dvě další pokračování. Sám Zarchi už v životě natočil prakticky jen jeden film, avšak v roce 2015 se z ničeho nic pustil do natáčení přímého pokračování svého původního filmu, čímž následuje aktuální trend hororových návratů. Film už je několik let hotový, ale z nějakého důvodu bude zveřejněný až letos, 23. 4. a to rovnou na domácím videu.

Ve snímku se vrací Camille Keaton jako Jennifer Hills. Čtyřicet let po strašných událostech je úspěšnou spisovatelkou, avšak minulost nechce zůstat pohřbená. Skupina zdegenerovaných příbuzných mužů, které před lety zabila, se pod vedením vyšinuté matriarchy Becky (Maria Olsen) chce pomstít. A to nejen na Jennifer, ale i na její dceři (Jamie Bernadette). Kolo pomsty se točí dál.

Galerie: 6

Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu Plivu na tvůj hrob: Deja Vu - Pokračování kontroverzní kultovky se představuje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu