After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi

After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Nezávislé oceňované studio A24 přináší nové sci-fi nadějného režiséra Kogonady.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Dva roky po svém režijním debutu Columbus nám jihokorejský režisér a scénárista Kogonada poodhalil svůj nadcházející film. Plánovaný snímek ponese název After Yang a Kogonada se opět chopil jak psaní scénáře, tak režie. Jedná se o adaptaci krátké povídky Saying Goodbye to Yang z povídkové sbírky Children of the New World (Děti Nového světa) od spisovatele Alexandera Weinsteina. Děj povídky je zasazen do budoucnosti, ve které je běžné klonování. Povídka vypráví příběh manželského páru, který adoptuje dceru z Číny. Pro svoji dceru shánějí hlídání, ale v sousedství jsou jen samé klony. Proto koupí drahého robota, který zná čínskou kulturu a může s ní dceru seznámit. Robot se ovšem porouchá a rodina nemá peníze na opravu. V tuto chvíli se ukazuje, že pro ně byl jako člen rodiny.

Hlavní roli si zahraje Colin Farrell, kterého můžete znát například z filmů Fantastická zvířata a kde je najít, V Bruggách a Humr. Právě nezávislé filmové studio A24, které distribuovalo i poslední zmínění film, se postará o distribuci novinky After Yang.

A24 je podle mě skvělá volba. Toto studio si za posledních pár let udělalo veliké jméno a každý rok dodává do kin hrstku velmi kvalitních filmů. Premiéra zatím oznámena není, ale nedivil bych se, kdyby film startoval ještě tento rok na nějakém nadcházejícím filmovém festivalu. Otázkou ovšem zůstává, zda snímek zavítá i do našich kin. Columbus se české premiéry nedočkal.

Na závěr jednu zajímavost. Kogonada se před filmem Columbus mimo jiné věnoval tvorbě filmových video esejí. Kogonada má veliký cit pro vizuální médium, který zúročil jak při tvorbě videí, tak při tvorbě svého debutu. Snímek Columbus byl plný úchvatných architektonických kompozic, které svým vizuálem reprezentovaly různé emoce a myšlenky. Na film After Yang se proto velmi těším. Jsem zvědav, jak bude sci-fi od takového zajímavého tvůrce vypadat. Na další stránku jsme pro vás vybrali několik nejzajímavějších kogonádových esejí. 

Další kapitola »

Galerie: 5

After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu After Yang: Colin Farrell ve světě plném lidských klonů zachraňuje život robotovi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu