Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí

Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí | Fandíme filmu
20th Century Fox
Pojďte se podívat i na další rekordmany komiksových rolí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Kdybychom počítali skutečně jen hlavní hrdiny, tak u těch by měl největší šanci asi Thor v podání Chrise Hemswortha. Ten v rozhovorech připouští, že o své budoucnosti u Marvelu zatím není definitivně rozhodnutý. Kdyby vydržel i nadále, tak mu „stačí“ vytrvat do roku 2027, protože první Thor měl premiéru v roce 2011. Zatím máme jistotu, že jej uvidíme ještě minimálně v Thor: Love and Thunder, Thorově čtvrtém samostatném filmu, který má dorazit v roce 2022. To Hemsworthovu dráhu protáhne na 11 let a dorovná tak Downeyho.

Kdybychom měli zabrousit do historie a trochu přimhouřili oči, tak zdaleka nejdelší kariéru má u Marvelu Lou Ferrigno. Ten v letech 1977-1990 hrál v televizních filmech a seriálech Hulka. A teoreticky svoji dráhu prodloužil až do roku 2015, kdy ještě v Avengers: Age of Ultron jeho hlas použitý při výrobě Hulkova řevu.

Podobně dobře je na tom tvůrce mnoha marvelovských postav, Stan Lee. Ten se poprvé podílel na marvelovské filmařské tvorbě v roce 1980, kdy jako vypravěč uváděl animovaný seriál s Hulkem. V roce 1989 měl první hrané cameo v jednom z televizních filmů s Hulkem a v roce 1998 v Bladeovi dostal první cameo v marvelovském kino filmu. Loni sice Stan zemřel, nicméně Marvel Studios s ním předtím stihly natočit camea na několik filmů dopředu. Definitivně tedy svou cameo kariéru uzavřel v roce 2019 v Avengers: Endgame. Kdybychom tedy hodně přimhouřili oči, je Stan rekordman největší – v marvelovkách účinkoval po dobu skoro 40 let! (V hraných kinofilmech 21 let).

U DC komiksu měl nejdelší kariéru Christopher Reeve, který Supermana hrál mezi lety 1978 a 1987. Tedy 9 let. Ze současných DC herců by jej jako první mohla dorovnat Gal Gadot. Ta se poprvé jako Wonder Woman objevila ve snímku Batman v Superman v roce 2016 a poměrně otevřeně se hovoří o tom, že by s Wonder Woman měla vzniknout celá trilogie samostatných filmů. Druhý má dorazit letos, tak kdyby se ten třetí pozdržel do roku 2025, bude Reevesův rekord dorovnán.

Kdybychom opět přimhouřili oči, tak ze všech nejdéle u DC vydržel Adam West. Ten hrál v roce 1966 hraného Batmana, který následně dostal vlastní seriál. Ještě v roce 2016 se ta samá postava objevila v animované podobě ve filmu Batman: Return of the Caped Crusaders.

Tak tady to máte. To jsou všemožní rekordmani komiksových rolí. Do komentářů schválně dejte vědět, jakého herce máte zcela neodmyslitelně s nějakou rolí spojeného vy.

Příspěvek poprvé vyšel v roce 2019. Znovu jej aktualizovaný připomínáme v rámci rubriky "staré ale dobré". V ní novějším čtenářům připomínáme starší tematické příspěvky, které jsou dodnes aktuální a zpestří vám dobu, v níž se velká většina filmových novinek točí primárně kolem koronaviru a jeho dopadů.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu