Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea

Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Herec čerstvě vysvětlil, proč nekývl na nabídku. Nedávno své důvody pro odmítnutí Matrixu odhalil také Jet Li.

Dnes si asi málokdo umí představit to, že by v trilogii Matrix neztvárňoval hlavní roli vyvoleného hackera Nea Keanu Reeves. Ale pravdou je, že původně byla tahle postava nabídnuta Willu Smithovi. Ten ale řekl ne a nyní se rozhodl vysvětlit, co ho k tomuto rozhodnutí vedlo:

„Potom, co jsme natočili Muže v černém, se za mnou zastavili Wachowští a nabídli mi Matrix. V té době natočili zatím jen jeden film, myslím, že se jmenoval Past. Později se ukázalo, že jsou to géniové, ale mezi géniem a tím, co jsem během toho jednání zažil, je opravdu jen tenká hranice. Jednání o Matrixu vypadalo přesně takhle: ‚Hele chlape, představ si, že...vyskočíš v boji. Pak si představ, že by ses uprostřed výskoku dokázal zastavit. Ale lidi tě uvidí z 360°, zatímco budeš zastavený ve výskoku. Vymyslíme speciální kamery a diváci uvidí, jak jsi zastavený uprostřed výskoku‘…No tak jsem vzal roli ve Wild Wild West… Nicméně, kdybych tu roli tenkrát vzal, tak protože jsem černý, Morpheus by byl běloch a obsadili by Vala Kilmera. A já bych pravděpodobně Matrix zmršil, takže jsem vám všem vlastně udělal laskavost!“

Nakonec to asi dopadlo nejlépe, jak mohlo a my se dočkali kultovního sci-fi spektáklu a dvou slušných pokračování.

Asi není potřeba připomínat, že jeden ze členů rodiny Smithových se nakonec v trilogii Matrix objevil. Ve druhém a třetím dílu to byla Jada Pinkett-Smith v roli Morpheovy lásky Niobe.

Smith také není jediný, kdo v poslední době vysvětlil, proč odmítl roli v Matrixu. Na podzim se na stejné téma rozpovídal Jet Li. Ten se měl objevit jako Seraph v Reloaded a Revolutions, ale vadily mu dvě věci. Zaprvé, točil by asi tři měsíce, ale štábu musel být plně k dispozici po dobu devíti měsíců. A druhý důvod pro něj byl ještě zásadnější. Filmaři si chtěli digitálně zaznamenat všechny Liovy bojové pohyby a následně mít právo je neomezeně používat. To herec nechtěl a role se vzdal.

V galerii se můžete podívat na několik fotomontáží, které si představují, jak by to vypadalo, kdyby Smith byl do filmu skutečně obsazený. Tady je Smithův příběh, jeho vlastními slovy:

Zdroj: Abacus News

Matrix

30.03.1999 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu Matrix: Proč Will Smith odmítl roli Nea | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu