The Iceman: První upoutávka na drsný thriller

The Iceman: První upoutávka na drsný thriller | Fandíme filmu
Michael Shannon jako nájemný vrah nekompromisně řeší problémy mafie v chystaném krimi thrilleru dle skutečných událostí.

Jak se zdá, konečně nastal čas, kdy hvězda Michaela Shannona začne stoupat vzhůru. Tenhle nadaný Američan sice není v Hollywoodu zrovna nováčkem, ale skutečně zajímavých rolí zatím příliš mnoho nedostal. Ano, zazářil ve vedlejší roli v dramatu Nouzový východ a všichni si ho jistě spojujeme s úlohou agenta Nelsona Van Aldena ze seriálového hitu Impérium – Mafie v Atlantic City, nicméně na takto talentovaného herce je to zatraceně málo. V blízké budoucnosti bude mít Shannon dvě obrovské příležitosti, aby nás i kritiky přesvědčil, že si pozornost zaslouží. V příštím roce si v novém Supermanovi Zacka Snydera střihne roli hlavního záporáka – Generála Zoda. Ovšem už letos se představí v životopisném thrilleru The Iceman, kde ztvární roli světoznámého nájemného zabijáka Richarda Kuklinskiho.

Kuklinski opravdu nebyl žádné ořezávátko. Dle vlastních slov je zodpovědný za smrt více než 100 lidí, což je pěkná porce vražd. Připravovaný snímek, který mapuje osudy tohoto nelítostného zabijáka, by měl především zachytit kontrast mezi jeho osobním a "profesním" životem. Přezdívku The Iceman si vysloužil díky tomu, že těla svých obětí často dával k ledu, aby policie nemohla určit některé základní informace potřebné k vyšetřování. O to překvapivější je fakt, že v soukromí se jednalo o sympatického a nenápadného muže, jenž byl pohodovým sousedem, milujícím otcem a věrným manželem. Právě proto trvalo úřadům přibližně 30 let, než byl Kuklinski zatčen a uvězněn.

Neznámý izraelský režisér Ariel Vromen se rovněž postaral o scénář, s nímž mu pomáhali Morgan Land a Anthony Bruno – autor knihy "The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer". Mnohem zajímavější je herecké obsazení. Vyjma zmíněného Shannona se můžeme těšit na Winonu Ryder (Frankenweenie – domácí mazlíček, Homefront), Jamese Franca (Zrození Planety opic, Cherry), Chrise Evanse (Avengers, Captain America: Winter Soldier) či Raye Liottu (Divočáci, Killing Them Softly). To už je solidní herecký ansámbl, tudíž můžeme jen doufat, že Vromen velká jména ukočíroval a divákům předloží mrazivý a atmosférický kriminální thriller. První festivalové reakce shodně pějí ódy na výkon Shannona, jenž se prý naprosto mistrně zhostil role Richarda "Icemana" Kuklinskiho.

Nedávno spatřil světlo světa první trailer, který je sice malinko nekonzistentní a postrádá tu správnou gradaci, ale předkládaný materiál vypadá i tak velmi zajímavě. Posuďte sami:

 

Trailer: The Iceman
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest