Box Office: LEGO už neletí

Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Před pěti lety událost, dneska další z kostičkových filmů. Pokud chcete vyrazit dech, musíte pro náměty do Číny.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pokud chcete obří tržby, musíme se vypravit do Číny, kde se na Nový rok stává hlavní událostí sci-fi Wandering Earth. O čem to je? V nedaleké budoucnosti se ze Slunce stává červený trpaslík. Aby lidstvo přežilo tyto změny, jsou na planetě postaveny obří trysky, které mají Zemi popohnat ze sluneční soustavy k souhvězdí Alpha Centauri. Problémy ale nastávají hned u Jupitera, který Zemi pošramotí svojí gravitační silou. A to jsme teprve u prvního aktu. Vesmírný spektákl z Číny utržil za šest dní promítání 298 milionů dolarů, což jsou peníze, které jsou pro Hollywood nevídané, ať by šlo o film hraný v Americe nebo americký import v Číně. 

Obecně to bylo tyhle svátky dost nabité. Crazy Alien o zoologovi, který objeví bláznivé mimozemské zvíře, utržil 167 milionů, závodní Pegasus dal 120 mega za čtyři dny. Stephen Chow, který má na kontě pár čínských rekordů jako třeba Mermaid, dal s The New King of Comedy nějakých 71,3 milionů za prodloužený víkend a nakonec Prasátko Peppa slavící Čínský Nový rok (ano, TO Prasátko Peppa) dalo za tři dny 14 milionů.

Na jiných zahraničních trzích mimo Čínu odstartovala Alita, Jamesem Cameronem produkovaná adaptace japonské mangy, které se chopil Robert Rodriguez. Jde o další ze srdcových projektů velkého režiséra, který zřejmě dopadne podobně jako Valerian nebo Tomorrowland. Aktuálních 32 milionů z 11 trhů ale dává alespoň nějakou naději, hlavně vzhledem k tomu, že třetinu z toho dala jen Jižní Korea.

Pětiletá pauza ovlivnila i Jak vycvičit draka 3, který v Americe startuje 22. února a jeho tržby možná taky nebudou největší. DreamWorks ale mají animák už na 47 zahraničních trzích, odkud zatím padlo 138 milionů. Státy-nestáty, až se tam začne, film už bude dávno hit. Aquaman tento víkend odstartoval konečně v Japonsku, odkud padly 3,7 miliony. Hodně podobné jako Justice League, takže čekejte ve výsledku nějakých 10 mega celkově. Film to posouvá k 1,12 miliardě globálně a snímek je tak na dohled historické TOP 20.

Na závěr ještě telegraficky: Skleněný už má celosvětově 221 milionů, Zelená kniha 106 milionů, Spider-Man: Paralelní světy 352 milionů, Úniková hra 108 milionů a Bohemian Rhapsody 844 milionů.

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu