The Professor and The Madman: Mel Gibson píše s jedním šílencem slovník

The Professor and The Madman: Mel Gibson píše s jedním šílencem slovník | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
O slovo se po letech průtahů hlásí film na motivy skutečných událostí, ve kterém Mel Gibson využívá kriminálně chorého Sean Penna k sepsání slovníku.

Film The Professor and The Madman se potýkal s nepříjemností v podobě dvouletého zpoždění kvůli sporu ohledně práv, ale nakonec se vše podařilo vyřešit, distributoři začali kupovat snímek pro jednotlivé mezinárodní trhy a zveřejněný byl první trailer.

Ústřední postavou je profesor jménem James Murray (Mel Gibson), který se v roce 1857 rozhodl editovat Oxfordský slovník angličtiny. Možná vám to nemusí znít jako extra zajímavý námět, ale pozoruhodné je přinejmenším to, že 10 tisíc hesel do slovníku přispěl doktor W.C. Minor (Sean Penn), který v té době byl zavřený v instituci pro kriminálně vyšinuté.

Dále hrají Dále hrají: Natalie Dormer, Eddie Marsan, Jeremy Irvine, Stephen Dillane či Steve Coogan. Režíruje Farhad Safinia, scenárista Gibsonova Apocalypta. Jedním ze scenáristů filmu je legendární John Boorman (Excalibur).

Trailer slibuje nejen herecky skvěle obsazenou ale také dramatickou historickou podívanou, která by se mohla stát miláčkem různých filmových porot. Nebo by se z toho mohla vyklubat záležitost plná klišé. Kdy zjistíme, která možnost platí, to zatím není jasné, české ani slovenské datum premiéry stanoveno nebylo. Mezinárodně snímek bude postupně uváděný od března.

Galerie: 2

The Professor and The Madman: Mel Gibson píše s jedním šílencem slovník | Fandíme filmu The Professor and The Madman: Mel Gibson píše s jedním šílencem slovník | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu