Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář

Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Máme se těšit na skvělého Joaquina Phoenixe v hlavní roli a poctivý scénář.

DC Films po řadě průšvihů aktuálně drtí prostřednictvím Aquamana pokladny kin a užívají si divácké i novinářské přízně. Železo je třeba kout, dokud je žhavé, a tak DC Films nahrává, že letos do kin dorazí hned dva jejich kousky. Konkrétně to budou Shazam! a The Joker. Shazam! naváže na Aquamana svojí lehkostí, i když půjde o hodně jiný typ filmu, zato Joker se vydává podstatně vážnější cestou.

Ještě to bude trvat, než se Warner podělí o nějaký oficiální trailer, tak se pojďme podívat alespoň na poslední zákulisní zvěsti. Podle těch má film opravdu skvělý scénář a Joaquin Phoenix v roli válí. To je pro fanoušky dobrá zpráva, ale jde o hodně subjektivní tvrzení, takže nikde není psáno, že já nebo vy nebudeme v kinech scénář a Phoenixe vnímat úplně jinak. Pojďme tedy na něco konkrétnějšího.

Co přesně máme od příběhu očekávat? Mělo by jít o osobní tragédii, muže, kterého přes všechny jeho prohřešky dokážeme litovat a on nám dovede zlomit srdce. Snímek pak má mít politický podtón (podobně jako měla například starší komiksovka, V jako Vendetta) a má přinést komentář k osobě Donalda Trumpa.

To do značné míry odpovídá tomu, co jsme o filmu slyšeli už v minulosti. Víme, že máme čekat hodně syrové drama, které se chce držet co nejvíc skutečnosti a z komiksů si brát jen naprosté minimum. Mluvilo se o inspiraci Scorsesem, Taxikářem a mafiánskými filmy, což často bývají příběhy o tragickém pádu protagonisty semletého společenskou situací. Pokud jde o Trumpa, tak k tomu byla v minulosti připodobňována postava Thomase Waynea, který by zřejmě měl být vykreslený jako slizký, chamtivý byznysmen, který je pro rozmnožování svého bohatství a vlivu ochotný udělat cokoliv. V jednu chvíli dokonce postavu měl hrát Alec Baldwin, který Donalda Trumpa paroduje v komediální skeč show Saturday Night Live.

Uvidíme, jak výrazně společenský komentář bude z filmu cítit, každopádně je patrné, že režisér Todd Phillips od počátku chce překračovat meze prosté velkofilmové zábavy.

Režíruje Todd Phillips (Pařba ve Vegas), produkuje Martin Scorsese, scénář píše Scott Silver (8. míle). Hlavní roli hraje Joaquin Phoenix a má jít o kriminálku zasazenou do skutečného New Yorku 80. let minulého století, která by pojednávala o neúspěšném komikovi, který se postupně mění v úspěšného kriminálníka. Dále hrají Zazie Beetz, Robert De Niro, Cullen, Marc Maron, Frances Conroy, Shea Whigham, Glenn Fleshler nebo Bill Camp. Datum premiéry je stanoveno na 4. 10. 2019.

Zdroje: Justin Shanlian, Revenge of the Fans

Galerie: 6

Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu Joker přinese tragický příběh a současný politický komentář | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu