Fantastická zvířata: Pět filmů není dojením značky, tvrdí producent

Fantastická zvířata: Pět filmů není dojením značky, tvrdí producent | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Proč se z původně trilogie stala pentalogie?

Aktuálně jsou v kinech k vidění Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny a podle recenzí to není zrovna dechberoucí podívaná. Je jí vyčítáno například to, že dějově klopýtá a je nepříjemně matoucí. Jiné názory zase říkají, že je překvapivě příběhově prázdná. 

Kromě toho premiérové tržby ze Severní Ameriky (62 milionů dolarů) jsou nejhorším výsledkem pro jakýkoliv film z universa Harryho Pottera.

Přesto se ale dál počítá s tím, že celkově vznikne pět filmů. Původně se mluvilo o trilogii a i to bylo pro mnohé překvapením, protože knižní "předloha" má stěží sto stran, nakonec ale bylo oznámeno, že se dočkáme rovnou pentalogie. Logicky tak některé lidi muselo napadnout, že jde o ždímání známé značky. Ale producent David Heyman něco takového odmítá:

"Nevzniklo to tak, že někdo šel za Jo (J. K. Rowling, autorka knižní předlohy a scenáristka obou dílů Fantastických zvířat, pozn. redakce) a řekl, 'Víš co? Pojďme to podojit.' A to ve vší férovosti ke studiu, ale také k Jo. Možná to tak může některým lidem připadat, ale není na tom nic cynického. Vše je z její hlavy. Takže začala se třemi filmy, protože si myslela, že je to příběh, který chce odvyprávět a poté se ponořila hlouběji... a když oznámila tři, ještě neměla nic napsáno. Poté napsala první díl a psala druhý, vlastně to bylo ještě předtím, kdy řekla, že v době prací na prvním si začala uvědomovat, že je tu toho mnohem víc a snažila se vyřešit, 'Jak to kruci nacpu do tří filmů?" 

Nakonec tedy bylo rozhodnuto, že bude pět dílů, protože J. K. má údajně tolik nápadů, že by se do tří filmů nevměstnaly. Ale otázkou je, zda by nebylo na místě předat scenáristické žezlo někomu jinému. Nic proti jejímu autorskému umění, spisovatelka je šikovná, ale pokud jde o scénáře k prvním dvěma filmům Fantastická zvířata, tak to nebyly úplné trefy do černého. 

Uvidíme, zda se to u třetího dílu změní. Ten má premiéru 19. listopadu 2020.

Zdroj: Collider

Galerie: 2

Fantastická zvířata: Pět filmů není dojením značky, tvrdí producent | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Pět filmů není dojením značky, tvrdí producent | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu