Flash Gordon: Jak je na tom nová verze sci-fi klasiky?

Flash Gordon: Jak je na tom nová verze sci-fi klasiky? | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jak to vypadá?

Flash Gordon z roku 1980 je sci-fi klasikou. Ne každému asi sedla hodně svérázná stylizace, ale faktem je, že film má kultovní status a stejně tak jeho soundtrack, na kterém zaválela legendární kapela Queen.

Samozřejmě se v průběhu let přemýšlelo o tom, že by vznikla nová verze, ale vážně se o tom začalo mluvit až v roce 2010, kdy smlouvu na režii podepsal Breck Eisner (Podivní). Nicméně, v následujících letech se více méně nic nedělo, až v roce 2014 bylo oznámeno, že se scénáře ujme tehdy poměrně nezkušená dvojice autorů J.D. Payne a Patrick McKay. O rok později přišla skvělá zpráva, že na režii dohlédne Matthew Vaughn (Kick-Ass, Kingsman). V roce 2016 byl pak najat Mark Protosevich (Cela), aby přepsal scénář.

Začalo to tak vypadat nadějně a očekávalo se, že by první klapka mohla padnout v blízké budoucnosti. Následovalo ale zklamání. Nejdříve se Vaughn nechal slyšet, že situaci zkomplikovali Strážci Galaxie, protože jejich styl byl hodně blízký tomu, co chtěl režisér udělat s Flashem Gordonem a později navíc vyšlo najevo, že byl najat nový tvůrce a to Julius Avery (Overlord), aby se postaral o režii i scénář. Vaughn ale o filmu úplně neodešel, bude ho produkovat. A kromě toho, nakonec by najmutí Averyho nemuselo být špatnou věcí, protože jeho zmíněná novinka Overlord se dočkala pozitivních hodnocení.

A jak to vlastně s novým Flashem Gordonem aktuálně vypadá? V první řadě je dobré zmínit, že studio 20th Century Fox bylo údajně z vize, kterou jim Avery v případě Flash Gordona představil, nadšené. Avery se netají tím, že je fandou Flashe Gordona a chce natočit film, který neudělá tomuto jménu ostudu.

Ovšem, určité obavy vyvolává skutečnost, že Disney zakoupil společnost Fox a tím pádem je osud mnoha chystaných filmů nejistý. Nicméně, aktuálně nejsou žádné zprávy o tom, že by Disney chtěl reboot Flashe Gordona zrušit, speciálně pak poté, co Averyho horor Overlord sbírá oslavné reakce. A pokud horor z druhé světové války, který měl premiéru 9. listopadu (v USA, u nás stanovena nebyla) zaboduje i finačně, dá se doufat, že Disney bude tlačit na to, aby se Avery na natáčení vrhnul, co nejdříve.

Bohužel nejsou v současné chvíli známy žádné detaily o příběhu, ale poslední zprávy mluví o tom, že by mělo jít o remake a není tak příliš pravděpodobné, že film bude navazovat na Flash Gordona z roku 1980. 

Avery má k dispozici hromadu komiksů, seriálů a dalších materiálů a může se vydat jakýmkoliv směrem, který se mu jen zalíbí. 

Zdroj: Deadline, io9, LRM

Flash Gordon

10.10.1936 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 2

Flash Gordon: Jak je na tom nová verze sci-fi klasiky? | Fandíme filmu Flash Gordon: Jak je na tom nová verze sci-fi klasiky? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu