Muž odnikud: Akční hit zremakuje strůjce Johna Wicka

Muž odnikud: Akční hit zremakuje strůjce Johna Wicka | Fandíme filmu
Tvůrce trilogie Johna Wicka píše scénář pro americký remake povedené korejské akce.

Tak schválně, zkusíme rychlý test. Kolik amerických remaků natočených podle filmů z Jižní Koreje dokážete vyjmenovat? Hodně z vás nejspíš vykřikne Oldboy, ale dohromady jich zbývá ještě pět. Nebudu tady machrovat, protože já sám jsem ten zbytek z hlavy neznal, takže pomohl strýček Google. Kromě Oldboye se předělávky ze Západu dočkaly Bláznivá holka, Dům u jezera, Zrcadla, Nebezpečná posedlost a Nezvaná

To ale není všechno. V produkci Jamese Wana má vzniknout remake zombie hororu Vlaku do Pusanu a teď má dojít na akční thriller Muž odnikud z roku 2010. Ten si vysloužil hodně vysoká hodnocení a stal se nejvýdělečnějším korejským filmem daného roku. Příběh se soustředí na neznámého provozovatele zastavárny s tajemnou minulostí. Když jsou jeho malá sousedka s drogově závislou matkou uneseny gangstery, pustí se do závodu s časem za záchranu holčičky a drogoví mafiáni rychle zjistí, že si začli s hodně špatným člověkem. Dvouhodinová stopáž byla na můj vkus až zbytečně dlouhá, ale naštěstí jí zpestřují fajn akční scény, v nichž se nešetří explicitním násilím.

Přizpůsobit snímek pro americké publikum bude úkolem pro Dereka Kolstada, který je podepsaný jako scenárista pod trilogií Johna Wicka, kde se to v jedničce a dvojce (trojce jistě nevyjímaje) propracovanými akčním sekvencemi jenom hemží, takže pokud by se tady sešel stejný tým, mohlo by to třeba i fungovat.

PS: V Bollywoodu si natočili vlastní remake, jenž měl premiéru před dvěma lety pod názvem Rocky Handsome

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu