Werewolf: The Beast Among Us - Další pokus o restart klasiky

Werewolf: The Beast Among Us - Další pokus o restart klasiky | Fandíme filmu
Wolfman se studiu Universal moc nepovedl, tak se pokouší hororovou legendu restartovat ještě jednou. Pusťte si trailer.

V roce 2010 se rozhodlo studio Universal zremakovat hororovou klasiku George Waggnera Vlkodlak. Filmu se upsala i cela řádka zvučných jmén, jako například Hugo Weaving, Benicio Del Toro či Anthony Hopkins. Natáčení ale provázely tvůrčí neshody, režiséra Marka Romaneka vystřídal Joe Johnston (Captain America), rozpočet se vyšplhal na 150 milionů a s výsledkem nebyl skoro nikdo příliš spokojený. Film samotný je spíše lepší průměr, ale finančně to byl naprostý propadák. V kinech utržil pouhých 143 milionů a studiu tak připravil pěknou facku. Přesto se Universal opět pouští do vlkodlačí tématiky v podobě rebootu Werewolf: The Beast Among Us.

Snímek má navazovat mnohem více na původní horor z roku 1941. Podíváme se do Evropy 19. století, kde v jedné malé vesničce začíná řádit vlkodlak. Vesnici začnou zaplavovat lovci, kteří chtějí nebezpečnou příšeru zabít. S postupem času a narůstající paranoiou si lidé přestanou důvěřovat, neboť krvežíznivou bestii může být kdokoliv z nich. Na poli hororů se nejspíš nedočkáme žádné inovace a ve výsledku se z projektu může vyklubat v podstatě cokoliv, ať už pozitivního nebo negativního.

Projekt dostal na starost pro nás neznámý Louis Morneau, který natáčí především videofilmy. Ani na hereckém poli se chystaný snímek nemůže opřít o zvučná jména, jako předloňský Wolfman (tomu to ale stejně nakonec bylo naprosto k ničemu). Před kameru se postaví Stephen Rea (Underworld: Awakening), Steven Bauer (Traffic - nadvláda gangů) nebo Ed Quinn (seriál Heuréka). Natáčení probíhalo letos v Transylvánii a film bude určen přímo na DVD/Blu-Ray trh. Universal již během premiéry Wolfmana zmínili, že by rádi vydali celou sérii DVD sequelů. Můžeme pouze polemizovat, zda je Werewolf: The Beast Among Us začátek masivního vydávání vlkodlačích videofilmů nebo se studio jednoduše bálo dalšího propadáku, a proto radši neatakuje kinosály. V prvním traileru můžeme vidět, jak bude digitální vlkodlak vypadat a musím říct, že mi hodně připomíná lykany z Underworldu. Ukázka není ničím výjimečná a nejspíš vám v hlavě nezůstane dlouho. Datum vydání DVD a Bluy-Ray nosičů je stanoveno na 8. října letošního roku.

 

Werewolf: The Beast Among Us: Trailer

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu