Jack Ryan: Slavného hrdinu Toma Clancyho čeká další dobrodružství

Jack Ryan: Slavného hrdinu Toma Clancyho čeká další dobrodružství | Fandíme filmu
Po Alecu Baldwinovi, Harrisonu Fordovi a Benu Affleckovi se role jednoho z nejslavnějších tajných agentů zhostí další slavná tvář.

O kom že je vůbec řeč? Jack Ryan je fiktivní postava vytvořená spisovatelem Tomem Clancym, jenž je známý díky svým špionážním románům a také kvůli řadě počítačových her, které zaštítil svým jménem. Ryan byl doposud hlavním hrdinou osmi Clancyho knih a také čtyř filmových adaptací. Od posledního filmu s poručíkem Ryanem v hlavní roli utekla slušná doba a studio Paramount se už pár let chystá tuto sérii podruhé zrestartovat.  Ano, to není překlep, prvního rebootu už se série totiž dočkala v roce 2002, kdy vznikl snímek Nejhorší obavy s Benem Affleckem v hlavní roli. Kromě tohoto snímku se postava Jacka Ryana už dříve objevila ve třech filmech - v roce 1990 ji ztvárnil Alec Baldwin ve snímku Hon na ponorku, v letech 1992 a 1994 to byl pro změnu Harrison Ford ve Vysoké hře patriotů a Jasném nebezpečí.

Nový díl s pracovním názvem Moscow nemá být podle všeho založen na žádné z Clancyho knih a bude se jednat o originální příběh. První verzi scénáře napsal Hossain Amini (Drive) a o následný úpravy se postaral neznámý Adam Cozad. K dalšímu přepsání scénáře byl poté přizván oscarový scénárista Steven Zaillian (Schindlerův seznam, Moneyball), pro kterého by to nebylo první setkání s Ryanem, protože napsal scénář už k Jasnému nebezpečí. Zaillian ovšem na poslední chvíli vycouval. Studio tak musí na závěrečné úpravy narychlo shánět někoho jiného, což má za následek další odklady.

A kdo že si vysoce inteligentního poručíka má zahrát tentokrát? Roli nakonec dostal Chris Pine, který nedávno dokončil práci na druhém dílu Abramsova Star Treku. Z režisérské stoličky na něj bude dohlížet na Oscara pětkrát nominovaný Kenneth Branagh (Thor), který si má zároveň zahrát i hlavního záporáka.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu