Hellboy: Comic-Con ukázal první trailer

Hellboy: Comic-Con ukázal první trailer | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Co diváci v sále viděli a o jim prozradili filmaři? K tomu nový banner.

O víkendu proběhl Comic-Con v New Yorku, druhá nejvýznamnější akce tohoto druhu, hned po Comic-Conu v San Diegu, který se koná každoročně v červenci. Filmové zastoupení nebylo velké, ale několik očekávaných projektů se divákům přeci jen představilo. Začněme s Hellboyem, očekávaný restartem komiksové série se zplozencem pekel v hlavní roli.

Snímek v New Yorku zastupovali autor předlohy Mike Mignola a několik herců včele s představitelem hlavní role, Davidem Harbourem. Ten na místě projevil velký respekt vůči předloze a hodně mluvil o využití praktických efektů. Jestli se Hellboy od Guillerma del Tora více klonil k žánru fantasy, nová verze se inspiruje hororovými monster filmy. Hellboy má být jakýmsi Frankensteinovým monstrem pro 21. století. Máme čekat příběh drsnější, temnější, s větším důrazem na antihrdinův interní konflikt. Filmaři se prý daleko víc drželi při zemi a film bude mládeži nepřístupný. Mignola potom uvedl, že se novinka daleko více drží komiksů, a tak pokud vzniknou nějaká pokračování, budou moci filmaři z komiksů čerpat i nadále – del Torův film se od komiksů natolik odkláněl, že to příliš nebylo možné.

Na Comic-Conu byl promítaný také první trailer, který bohužel v dohledné době nemá být zveřejněný online. Co diváci v sále viděli? Upoutávka údajně působí hodně „komiksově“ a zábavně, je plná britského humoru (film režíruje Neil Marshall) a publikum v sále reagovalo nesmírně pozitivně.

I když tvůrci mluvili o důrazu na praktické efekty, upoutávka ukazuje jakousi fantastickou zemi, peklo nebo dračího kostlivce. Jinak se ale většina snímku zřejmě odehrává v Londýně. Blíží se nějaký pořádný malér a profesor Broom (Ian McShane) říká, že věčnou válku by mohl snad ukončit jedině Hellboy a jeho silná ruka. Upoutávka ukazuje, že Hellboy stojí jednoznačně na straně dobra, i když je to možná díky jeho vzezření trochu komplikované.

BPRD (česky Ú.P.V.O - úřad paranormálního výzkumu a obrany) je prezentovaný jako hranice, která svět brání před silami temnoty. Kromě profesora a Hellboye (který se zřejmě teprve připojuje) jsou součástí týmu také Alice Monaghan (Sasha Lane) a Ben Daimio (Daniel Dae Kim). Mezi Hellboyem a Alice pomalu klíčí vzájemná náklonnost, vztah s Broomem bude nejspíš naopak napjatý – právě profesor je zodpovědný za to, že se z Hellboye stala nebezpečná zbraň. Ben s Hellboyem se potom zjevně budou parťácky pošťuchovat. Tým nečeká nic menšího, než pokus o záchranu světa.

Trailer ukázal spoustu soubojů s monstry, plný kostýmů a praktických efektů. Na moment se objeví i záporačka Krvavá královna (Mila Jovovich), které zřejmě Hellboy zapadá do jejích plánů, i když se jí rudý pekelník pokouší zastavit. Trailer končí záběrem na Hellboye s rohy a planoucím mečem, jak jsme jej mohli vidět vyobrazeného na prvním plakátě. Dole v galerii můžete vidět nový banner.

Hellboy v chystaném restartu hraje David Harbour, jeho adoptivního otce Ian McShane, záporačku Mila Jovovich, čaroděje Merlina Brian Gleeson. Dále hrají Sophie Okonedo a Alistair Petrie. Režíruje Neil Marshall.  Datum premiéry je stanovené na 12. 4. 2019 a podrobnosti o ději najdete ve starším článku.

Zdroje: Collider, Coming Soon

Galerie: 2

Hellboy: Comic-Con ukázal první trailer | Fandíme filmu Hellboy: Comic-Con ukázal první trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest