Spider-Man: Far From Home: Nové podrobnosti o natáčení v ČR

Spider-Man: Far From Home: Nové podrobnosti o natáčení v ČR | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Američané si z Prahy a Liberce udělají "karneval v Riu".

Štáb Spider-Mana: Far From Home se blíží do Česka, takže si pojďme zrekapitulovat poslední novinky, které se o natáčení snímku s krycím jménem BOSCO objevily.

Podle toho, co uvádí česká castingová agentura Extrafilms, se u nás bude natáčet minimálně od 17. do 27. září. Přičemž vždy se bude natáčet venku a v noci. 17. a 18. 9. se bude točit v Praze a casting do komparsu hledá „spíše elegantní typy“ a to všech a etnik do rolí turistů. Vedle toho také studenty ve věku od 16 do 25 let. Zdá se, že jeden by měli točit jedni, druhý den ti druzí. Točit se bude vždy celou noc, až do rozednění.

19.9. se štáb přesouvá do Liberce, kde zůstane až do 27. 9. (podle některých inzerátů to vypadá, že 23. by mohla být přestávka). Už podle starších informací víme, že se bude točit velká noční davová scéna na náměstí, kde se bude odehrávat „festival světel a hudby“ Hledají se lidé od pěti do sedmdesáti pěti let a celkem by k dispozici mělo být 300-400 komparsistů. Filmaři si konkrétně vybrali náměstí Dr. Edvarda Beneše, kde by podle informací zveřejněných městem Liberec měla pro Američany zajišťovat lokální produkci firma Stillking Films (Knightfall, Wanted, Snowpiercer...). Ta by měla už od 3. září zahájit na náměstí Dr. E. Beneše přípravy a v rámci pronájmu náměstí má zajistit rekonstrukci Neptunovy kašny. Kvůli natáčení je z náměstí také dočasně odstraněná jezdecká socha.

Zřejmě právě na festivalovou scénu se hledají tanečnice hula hoop, žongléři, skupina lidových tanců (kroje, cimbálovka…), folková skupina s tanečníky, harmonikářem a hráčem na tubu, dále kejklíři, chodci na chůdách, kouzelníci, živé sochy ad. Všichni budou najatí jako kompars, v centru dění budou herci a kaskadéři (dočkáme se tedy u nás vyloženě akční scény?).

Připomínáme, že na uvedené dny se shánějí komparsisté, ale nejde vyloučit, že se v jiných dnech nebudou točit scény bez komparsu. Podle starších informací to také vypadá, že některé scény z Česka se natočí v londýnských ateliérech. Nedokážeme tedy zcela přesně odhadnout, jak velká část filmu se u nás vlastně bude odehrávat. Také nevíme to, zda Praha a Liberec ve filmu „hrají“ samy sebe anebo minimálně jedno z měst bude představovat město jiné. Jisté vlastně není ani to, jestli k nám dorazí režisér Jon Watts a hlavní hvězda Tom Holland (některé zdroje tvrdí, že ano), anebo tu třeba bude točit jen sekundární štáb, které mají u podobně velkých filmů za úkol točit akční scény.

Přípravy české části natáčení budeme i nadále sledovat a případně vás informujeme o jakékoliv další zajímavosti. V galerii se můžete podívat na dvě fotografie od Toma Hollanda, které nicméně nijak nesouvisejí s natáčením Spider-Mana: Far From Home.

Zdroje: Extra Films I, II, III, IV, V, Liberecká drbna, Liberecká drbna II, Liberec I, II, Tom Holland

Galerie: 3

Spider-Man: Far From Home: Nové podrobnosti o natáčení v ČR | Fandíme filmu Spider-Man: Far From Home: Nové podrobnosti o natáčení v ČR | Fandíme filmu Spider-Man: Far From Home: Nové podrobnosti o natáčení v ČR | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu