Bond 25: Hrozí odložení filmu, máme režisérské kandidáty

Bond 25: Hrozí odložení filmu, máme režisérské kandidáty | Fandíme filmu
Proč Danny Boyle odešel? A koho chtěl obsadit jako záporáka?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Jako další se vyjádřil Hollywood Reporter. Ten tvrdí, že listopadový termín premiéry se nestihne, kloní se k tomu, že snímek uvidíme až na podzim 2020. O odložení filmu na začátek roku 2020 se přitom údajně mluvilo už předtím, než Danny Boyle odešel.

Jako poslední se z velké trojky hollywoodských zpravodajů vyjádřil k situaci Deadline. Ten píše, že film se prozatím nevzdává svého data premiéry, a pokud se podaří do dvou měsíců najít nového režiséra a pohnout s přípravami vpřed, původní termín se stihne. Podle zpravodaje zatím byli oslovení režiséři Jean-Marc Vallee (Klub poslední naděje, Sedmilhářky), Edgar Wright (Baby Driver, Soumrak mrtvých) a již dříve zmiňovaní David Mackenzie a Yann Demange.

Pokud by z nich nabídku přijal, tak by podle Deadline dostal šanci a natáčení by se stihlo. Jak už bylo řečeno, Mackenzie je vytížený. O Valleem Deadline píše, že má také už domluvenou nějakou jinou práci (podle Jeffa Sneidera z Collideru by mohl točit biopic o Johnu Lennonovi a Yoko Ono) a Edgar Wright sice v minulosti uváděl, že by Bonda natočil s obrovskou hutí, nicméně je otázka, zda by režisér stál o zakázkovou práci, kde by na poslední chvíli musel točit cizí scénář a plnit pokyny studia – on sám už se v minulosti kvůli tvůrčím neshodám rozloučil s Marvelem.

Že by tak dostal příležitost Demange, který na sebe upozornil historickým dramatem ‘71 a zhruba před rokem se o něm mluvilo jako o nejžhavějším kandidátovi? Deadline dále uvádí, že není zřejmé, zda bude produkce dále pracovat se scénářem Johna Hodge a Dannyho Boylea anebo se vrátí ke staršímu scénáři Neala Purvise a Roberta Wadea.

A pak je tu ještě tvrzení, u kterého jen těžko soudit, jakou mu přikládat váhu. Přišel s ním Gareth Owen. Ten byl dlouholetým přítelem Rogera Moora a pomáhal mu také napsat jeho autobiografii. Jestli ale má nějaké skutečné vazby na Bondovu současnost? Těžko říct. Owen každopádně tvrdí, že Hodge nepsal úplně nový scénář, ale pouze přepisoval ten od Purvise a Wadea. Producenti tedy mají ve směřování snímku jasno a jakýkoliv režisér příští bondovce pouze dodá svůj vlastní šmrnc, aniž by sahal na základní kostru. Podle Garetha stále platí, že se v prosinci začne natáčet.

Nu, uvidíme, jak to všechno dopadne. Jak sami vidíte, dostupné zprávy se docela výrazně rozházejí. Jasných je jen několik věcí. Hledá se režisér a mezi kandidáty jsou zřejmě i pánové, kteří už jednou byli snímku na dosah. Je možné, že se bude nadále upravovat scénář, ale nemusel by se upravovat příliš. Pokud v následujících měsících všechno půjde rychle, nejspíš se začne točit ještě letos a stihne se premiéra v listopadu příštího roku. Pokud se přípravy protáhnou, tak nejspíš Bonda 25 uvidíme až na podzim 2020. Agentem 007 i nadále zůstává Daniel Craig.

A na závěr ještě jedno starší interview, ve kterém Danny Boyle říká, že by Bonda točit nechtěl, protože ví, že by mu studio nedalo dostatek volnosti...

Zdroje: Justin Kroll, Telegraph, Variety, THR, Deadline, Gareth Owen, Jeff Sneider, Jeff Sneider II

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu