Two Faces of January: Nový thriller od scenáristy Drive

Two Faces of January: Nový thriller od scenáristy Drive | Fandíme filmu
Viggo Mortensen, Oscar Isaacs a Kirsten Dunst v thrilleru ve stylu Talentovaného pana Ripleyho.

Hossein Amini, scénárista jednoho z kriticky nejúspěšnějších filmů loňského roku, Drive, se chystá na svůj režijní debut. Půjde o filmovou adaptaci románu Two Faces Of January, který napsala americká spisovatelka Patricia Highsmith. Ta má na svém kontě mnoho románů a povídek, z nichž se některé dočkaly filmového zpracování. Za všechny se dají jmenovat zejména romány o Tomu Ripleym, které filmoví fanoušci jistě znají ze snímku Talentovaný pan Ripley.

Two Faces Of January je psychologický thriller o triu nesourodých postav. Ačkoliv jsou to Američané, děj je zasazen do Athén, Říma a na Krétu. Chester MacFarland a jeho žena Collette jsou podvodníci na útěku před zákonem. Změnili si identitu, a cestují po Evropě. V Řecku je odhalí místní policista, kterého Chester zabije. Nečekaného spojence pak nachází v Rydalu Keenerovi, americkém studentovi, který mu pomůže zbavit se těla a utéct. Román se zabývá zejména vztahem těchto dvou mužů. Chester je zpočátku pochopitelně vděčný, ale postupem času v něm začnou hlodat pochybnosti - proč by cizí člověk takto dobrovolně podstupoval takové riziko a prakticky se stal komplicem? Třenice umocňuje i Chesterova žena Collette, se kterou Rydal flirtuje, a z přátelství dvou mužů se postupně stává hra kočky s myší.

Z hereckého obsazení jsou potvrzeny všechny ústřední postavy. Chestera MacFarlanda ztvární Viggo Mortensen, kterého asi není třeba představovat. Role Rydala Keenera připadla Oscaru Isaacsovi, kterého si diváci mohou pamatovat jako Standarda z již zmiňovaného snímku Drive. Do hlavní ženské role byla obsazena Kirsten Dunst. Natáčení by mělo začít koncem letošního roku.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu