Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace

Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu
Columbia/Sony
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pokračování akce s Denzelem Washingtonem díru do světa neudělá, ale sled mikro historek s akčním důchodcem ze sousedství ani neurazí.

První Equalizer mě osobně nijak zvlášť nenadchl. Byl to průměrný akční výplach, který si nebyl jistý, jestli chce víc spoléhat na charakterní drama nebo odlehčenou zábavu. Trailery na dvojku neukazovaly nic výjimečného, a tak moje očekávání byla minimální. Možná právě proto nakonec Equalizera 2 vnímám relativně pozitivně.

Denzel Washington se vrací jako Robert McCall, zásadový chlap s vojenskou minulostí, který žije v tichosti a nezištně pomáhá těm, kteří si nedovedou pomoci sami. Velkou část filmu tak trochu překvapivě tvoří nejrůznější mikropříběhy, ve kterých McCall prostě pomáhá potřebným. Některé sice přispějí k určitému vykreslení hrdinova charakteru či přímo zapadnou do hlavního děje, ale do velké míry jde opravdu o postranní odbočky, které by klidně mohly chybět. Zvlášť když hrdinu už známe z prvního filmu.

Na druhou stranu minimálně za mne byly lidské příběhy ze sousedství skoro zajímavější, než hlavní dějová linka. Ta se točí kolem tajných vyšetřovacích služeb a stínů minulosti, je dost předvídatelná a nepříliš nápaditá. Závěrečná akce se sice odehrává v atraktivním prostředí bouří bičovaného pobřežního městečka, avšak akční složka filmu obecně příliš povedená není. Akce je často zabíraná zbytečně zblízka, střih je příliš rychlý, a tak si jde jen těžko užít McCallovy zkušené chvaty, kterými bez námahy likviduje oponenty.

I když ale děj tak trochu bezcílně meandruje a akce by mohla být přehlednější, dohromady to není vůbec špatné. Možná za to mohou nízká očekávání, možná Denzelova magnetická osobnost, možná pevná režie Antoina Fuquy, se kterou jsou zpracované jednotlivé pasáže. Také mi přijde, že už se film tolik nehledá z hlediska tónu.

Tentokrát chybí rádoby cool pachuť, chybí ty nejvíc over-the-top momenty (jako celá scéna z hobby marketu z prvního filmu) a na druhé straně spektra už se film nesnaží tvářit tak moc psychologicky rozervaně jako jednička. Celkově tedy chybí extrémy, obrousily se hrany… Možná by to šlo vnímat jako větší přiblížení do vod průměrnosti, ale já to spíš beru jako určité smíření s tím, že Equalizer prostě díru do světa neudělá a přestává se stydět za to, že je to „jen“ oddechová akce se stoickým Denzelem, který vyplňuje čas mezi přestřelkami mentorováním problémových děcek. A to má taky svoje určité kouzlo.

Další dojmy ve videu:

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. Dále hrají Pedro Pascal, Bill Pullman nebo Melissa Leo. Režíruje Antoine Fuqua. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 16. 8. 2018.

Equalizer

26.09.2014 | USA
Akční, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 9

Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu Equalizer 2: První dojmy z Denzelovy další štace | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu