Avengers 3: Film měl začít úplně jinak a další odhalení tvůrců

Avengers 3: Film měl začít úplně jinak a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu
Bratři Russoovi prozradili, která postava měla mít daleko méně prostoru, proč se objevil záporák z předchozího filmu nebo co to Thanos viděl v závěru snímku.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Thanosově armádě ve Wakandě říká Rocket „vesmírní psi“. Tenhle termín se zrodil z testovací projekce, kde tak mimozemšťany označil jeden divák. Tvůrcům se tak líbil, že jej dodatečně zakomponovali do filmu.

Režiséři ještě jednou potvrdili, že Thanosovo mládí bylo zpracované pouze ve scénáři, žádné záběry z něj nikdy nevznikly. Stejně tak byly ze scénáře vyškrtnuty pasáže, které přibližovaly Černý řád – Thanosovy nejbližší nohsledy. Ve filmu zůstaly vlastně jen drobné narážky na to, že Proxima Midnight a Corvus Glaive jsou manželé.

Tvůrci dlouho nemohli vymyslet, jak se Peter dostane na vesmírnou loď, a tak jeho úvodní scény ve filmu byly dodatečně kompletně přetočené. Moment, kdy se Peter rozplyne ve Starkových rukou byl původně kratší, ale také byl upraven. Peterova „smrt“ bude mít do budoucna na Starka zásadní dopad.

Tvůrci dlouho nemohli přijít na to, jak hrdinům dát proti Thanosovi šanci, zvlášť když je s Kameny nekonečna silnější a silnější. Proto vymysleli systém, kdy musí sevřít ruku v pěst, pokud chce moc kamenů využít. Z toho vzešla akční pasáž, ve které se hrdinové na Titanu Thanosovi snaží v sevření pěsti zabránit.

Souboj Iron Mana s Ebony Maw měl být na palubě vesmírné lodi daleko delší, ale nikdo nevěděl, jak si s ním poradit. Většina variant tvůrcům přišla přemrštěná. Nakonec souboj vyřešili po vzodu Dobyvatelů ztracené archy a rázně ho ukončili. V tomhle případě nikoliv vytažením pistole v šermířském souboji, ale vycucnutím Ebonyho do volného prostoru.

Jak si Thanos přitáhnul měsíc? Kamenem síly jej uchopil, Kamenem prostoru jej přitáhl.

Co se děje ve scéně, ve které Thanos po lusknutí prstů mluví s mladou Gamorou? Tvůrci řekli pouze to, že se odebral do „říše snů“ vytvořené Kamenem duše, kde potká „spirituální obraz“ své oblíbené dcery. Co přesně to znamená pro osud Gamory, se zřejmě dozvíme až ve čtvrtém filmu.

A proč scéna s Captain Marvel přišla až po závěrečných titulcích? Aby diváci byli co nejdéle smutní, než jim snímek nabídne kapičku naděje. Tady si ji můžete připomenout:

Zdroj: CBM

« Předchozí kapitola

Ultimate Avengers: Konečná pomsta

21.02.2006 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu