Amazing Spider-Man definitivně počátkem nové trilogie!

Amazing Spider-Man definitivně počátkem nové trilogie! | Fandíme filmu
Známe datum premiéry pokračování. A jak si film vede v tržbách dál? AKTUALIZOVÁNO.

Aktualizace: Studio Sony před malou chvíli oznámilo, že snímek během včerejšího dne (tedy středy) utržil v amerických kinech 23,4 milionu dolarů. Vzhledem k o něco většímu propadu, než se původně předpokládalo, tak nakonec studio snížilo i svůj odhad tržeb po neděli. Ty by se podle Sony měly vyšplhat "jen" ke 130 milionům.

Ačkoliv jsme to všichni tak nějak brali jako hotovou věc, oficiální vyjádření přichází až nyní. Amazing Spider-Man opravdu je prvním filmem nové trilogie o pavoučím muži. Ačkoliv to může vypadat, že požehnání mu dali producenti, největší zásluhu na tom mají samozřejmě diváci, kteří během atraktivního data premiéry chodí na film v hojném počtu. Už teď je jasné, že Amazing Spider-Man bude jedním z nejúspěšnějších filmů roku (mezi komiksovkami by měl potvrdit svou pozici třetího "vzadu" za Batmanem a Avengers), tvůrci proto nelenili a na oficiálním facebookovém profilu filmu prohlásili, že pavoučí novinka je definitivně prvním ze tří filmů série odhalující dobrodružství a formování osobnosti Petera Parkera. Toto oznámení můžeme více méně označit jen jako formalitu, ostatně již dříve jsme vám přinesli zprávy o chystaném pokračování. Nyní už ale definitivně víme, že sequel nebude jen jeden, nýbrž minimálně dva. Ten první přitom uvidíme už 2. května 2014.

Teď se ještě letmo podíváme na hlavní důvod toho, proč se se Spideym uvidíme v kinech brzy zase, tedy na to, jak si vede v pokladnách kin. O prvních utržených dolarech z Asie jsme vás již informovali před pár dny, tentokrát se tedy zaměříme především na zámořský trh, který je pro tvůrce přece jen stále stěžejní. Tak tedy, Amazing Spider-Man vstoupil do amerických kin o půlnoci z pondělí na úterý, tržby z půlnočních projekcí se přitom zastavili na 7,5 milionech (stejný výsledek jako třeba druzí Piráti z Karibiku nebo třetí Spidey, ten však měl k dispozici o pár kin méně, oběma filmům navíc chyběl třetí rozměr). O pár hodin později si pak na své konto připsal první rekord, když zaznamenal největší úterní výdělek v historii - 35 milionů, čímž o dobrých 7 mega překonal do té doby rekordní první Transformers (ti byli taktéž ve 2D).

A ačkoliv podle prvních odhadů zaznamenal Amazing Spider-Man ve středu lehký propad, pořád to znamená, že by po neděli měl mít na svém kontě jen z Ameriky nějakých 150 milionů dolarů. Za prvních pět dnů promítání je to výborný výsledek, který by pavoučího muže měl vyšvihnout až někam ke čtvrtmiliardě celkově. Dá se navíc počítat se sílou značky ve zbytku světa, Spider-Man totiž táhne opravdu všude (navíc se může opřít o kvalitu), a tak první odhady hovoří až o 600 milionech ze zbytku světa. Suma sumárum, pokud by se tyto odhady naplnily, poslalo by to restart jen těsně za výsledné výdělky Raimiho třetího dílu (890 mega). Jestli to nakonec bude o 20 nebo 40 mega asi tvůrce tolik netankuje, nejdůležitější je pro ně hlavní zjištění - že Spider-Man své publikum stále má. Za necelé dva roky ho tu tedy máme znovu.

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu