Diana: Naomi Watts v životopisném dramatu

Diana: Naomi Watts v životopisném dramatu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Uvnitř první fotky. Kdo si vzal projekt režijně a scenáristicky na starost?

Životopisy slavných nebo rovnou nějakým způsobem významných osobností budou asi vždycky v kurzu. Členové Akademie v zámoří tento typ filmů většinou tlačí do boje o Oscary a ne jinak tomu asi bude i v následujících letech. Po Železné lady a Králově řeči se nám po krátké době představí portét další důležité osobnosti nejvyšších státních sfér Velké Británie, a to princezny Diany. Snímek, dříve pojmenovaný Caught in Flight, nakonec půjde do kin pod jednodušším a rozhodně chytlavějším názvem Diana. Příběh se samozřejmě bude primárně točit kolem princezny z Walesu, největší důraz by přitom měl klást na poslední dva roky Dianina života, tedy na krizové období, v němž se nakonec princezna rozvedla s princem Charlesem. Významnou roli v celém příběhu by pak měly hrát i Dianiny silné charakterové vlastnosti, které spojila především s výchovou svých dětí a humanitární činností.

O režii snímku se postará Němec Oliver Hirschbiegel, jenž stojí za Pádem třetí říše, Experimentem nebo nepodařenou Invazí. Scénář má na starosti Stephen Jeffreys, pro nějž bude Diana prakticky filmovým debutem. Jeffreys je britský dramatik, jenž má sice na svém kontě už scénář k celovečeráku Libertin, v jeho případě však úzce vycházel z děje své vlastní divadelní hry. V hlavní roli se představí Naomi Watts, princeznina milence - chirurga Hasnata Khana - si pak zahraje Naveen Andrews. Kromě těchto dvou se ve filmu představí ještě Douglas Hodge a Juliet Stevenson. Kdo si zahraje kupříkladu takového Charlese, zatím netušíme, dá se však očekávat, že tato informace vypluje brzy na povrch, snímek se totiž v těchto dnech natáčí. Během včerejška se už stihly objevit i první fotky z placu, studiu se však nelíbilo, že amatérští fotografové tyto obrázky ukořistili, marketingové oddělení tedy na internet vypustilo i první oficiální fotku (v galerii ta poslední). Naomi Watts na ní vypadá rozhodně působivě, účes Diany také kopíruje zdařile, my si tedy počkáme, jestli bude ve své novince pokukovat i po nějakých těch cenách. Premiéra snímku nás čeká během příštího roku.

Zdroje: THR, Kinopoisk

Galerie: 3

Diana: Naomi Watts v životopisném dramatu | Fandíme filmu Diana: Naomi Watts v životopisném dramatu | Fandíme filmu Diana: Naomi Watts v životopisném dramatu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu