Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu

Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu
Hollywood Vampires
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hudba a film k sobě mají velice blízko. Jaké světoznámé herecké hvězdy se vedle Hollywoodu dokázaly prosadit i na pódiu s kytarou v ruce?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10

V tomhle článku od filmařiny maličko odbočíme. Ale jen zlehka. Umět zpívat a ovládat hru na jeden či více hudebních nástrojů patří k běžné výbavě většiny profesionálních herců. Některé hvězdy stříbrného plátna se však muzice věnují se stejným zápalem jako natáčení snímků a dosahují v této oblasti téměř srovnatelných úspěchů. Prohlédněte si náš výčet deseti slavných tváří současného Hollywoodu, jež dokážou svůj talent prodat nejen před kamerou, ale i na rockové scéně. Pokud si kromě návštěvy kina občas rádi dopřejete také nějaký ten koncert (koncertní záznam či desku), může být pro vás následující text vítanou inspirací a šancí vidět vaše filmové idoly v nezvyklé roli.     

Johnny Depp

Ne každý ví, že jeden z nejlépe placených herců současnosti a hvězda filmů Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku či Karlík a továrna na čokoládu Johnny Depp se původně vůbec nechtěl věnovat herectví, nýbrž toužil po kariéře rockového hudebníka. Od svých dvanácti let hraje na kytaru a již jako teenager veřejně vystupoval v kapelách The Kids nebo Rock City Angels. V hudebním průmyslu se mu však tehdy prorazit nepodařilo, a proto v polovině 80. let svou snahu vzdal a přeorientoval se na film. Jak jeho životní cesta pokračovala dále, víme všichni.

Johnny si nicméně svůj klukovský sen alespoň částečně splnil v pozdějších letech. Díky přátelství s mnoha hudebními ikonami, např. Iggym Popem, Marilynem Mansonem, Stevem Jonesem (Sex Pistols) nebo Shanem MacGowanem (The Pogues) měl možnost spolupracovat jako kytarista a zpěvák na několika jejich projektech. Největšího průlomu na muzikantské scéně ovšem dosáhl až v roce 2015, kdy společně s Alicem Cooperem a Joem Perrym (Aerosmith) založil hardrockovou super-skupinu Hollywood Vampires, která hraje převážně cover verze hitů zesnulých rockových legend ze 70. let. Na jejich debutovém albu hostovala taková jména jako Paul McCartney, Dave Grohl či dnes už také bohužel nežijící filmový herec Christopher Lee. Můžeme tedy bez pochyb říci, že si Depp mohl na jednom pódiu zahrát a zazpívat s nejlepšími rockovými muzikanty své generace a rozhodně se po jejich boku neztratil, což je sám o sobě obrovský úspěch.

O Johnnyho hudebních schopnostech se konec konců mohli přesvědčit i čeští fanoušci. 13. června 2018 vystoupili Hollywood Vampires se svojí démonickou show v Praze coby předskokani nesmrtelného Ozzyho Osbournea. A podle ohlasů to vůbec nebylo špatné.

Další kapitola »

Králové ro(c)ku

22.11.2006 | USA
Komedie, Hudební
Info o filmu

Galerie: 6

Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu Slavní herci, kteří zároveň mají kapelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu