Marvel bude mít v budoucnu daleko víc režisérek - žen

Marvel bude mít v budoucnu daleko víc režisérek - žen | Fandíme filmu
Která marvelovka je podle šéfa studia nejlepší a co pro něj znamenají filmové ceny.

Šéf Marvelu Kevin Feige promluvil na producentské konferenci. Pozornost médií na sebe strhla část diskuse o větší tvůrčí rozmanitosti. Feige se zapřísahal, že Captain Marvel začíná precedent, kdy Marvel filmy budou častěji režírovat ženy. Na Captain Marvel pracuje jako spolurežisérka Anna Boden a do budoucna budou režisérky k vidění častěji a častěji. Dosud Marvel natočil (nebo v dohledné době natočí) dvacítku filmů s muži, tak se jeden z přihlížejících rovnou Feigeho zeptal, zda by tedy nechtěl svěřit dalších dvacet filmů ženám. Na to Kevin odpověděl, že plnou dvacítku slíbit nemůže, ale pořádný kus z té dvacítky ženy zrežírují. Budeme tedy zvědaví, po jakých tvůrkyních studio sáhne.

Důležitým krokem kupředu byl podle Feigeho také Black Panther. Film utržil celosvětově 1,3 miliardy dolarů, režíroval jej černoch a většina hlavních rolí byla obsazena černochy. Snímek musel podle Feigeho vzniknout už jen proto, aby zničil mýtus o tom, že filmy s černošskými představiteli nemohou uspět mezinárodně. Úspěch filmu Feige plně spojuje s talentem režiséra a scenáristy Ryana Cooglera a považuje Black Panthera za nejlepší snímek, jaký kdy Marvel natočil. Zároveň se domnívá, že Black Panther posunul celý Marvel kupředu. Diverzita je podle Kevina pro vyprávění nových příběhů zcela nezbytná a Black Panther pro ni otevřel dveře do široka.

I když si Feige myslí, že je Black Panther nejlepší film studia, prahne po nějakých cenách? Filmy se spoustou triků a létajícími hrdiny je podle něj snadné smést ze stolu a říct si, že vysoké tržby jsou pro ně dostatečnou odměnou. A víte co? Feige připouští, že ve finále bude radši v sále plném nadšených fanoušků než v sále s nějakou cenou v ruce...

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu