Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání

Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Komiksová legenda už ve svých 95 letech není v nejlepší formě a lidé z jejího bezprostředního okolí se toho snaží zneužít pro vlastní obohacení.

Stan Lee je, legenda komiksového průmyslu, který je spoluautorem Avengers, Fantastické čtyřky, Spider-Mana, X-Menů, Black Panthera a řady dalších ikonických charakterů. V požehnaném věku 95 let donedávna stále působil svěží, pilně objížděl setkání s fanoušky a nikdy neztrácel úsměv na tváři. Poslední rok k němu však nebyl vlídný.

V červnu 2017 zemřela Joanie Lee, se kterou byl ženatý 70 let. Následně se začaly objevovat zprávy o tom, že je finančně zneužívaný lidmi ze své bezprostřední blízkosti, začátkem roku byl obviněný ze sexuálního obtěžování zdravotních sester a pečovatelek (Leeho právník to popřel a uvedl, že se obvinění na veřejnosti objevila kvůli tomu, že Stan nevyšel vstříc výhrůžkám vyděračů), protrpěl četné zdravotní potíže a vše vyvrcholilo obsáhlou reportáží Hollywood Reporteru, která detailně popisuje, jakým způsobem Stanova dcera J.C., její společník Keya Morgan (momentálně defacto Stanův opatrovník, který za Leeho komunikuje s veřejností, asistuje mu s úředními úkony a bere jej k lékařům) a bývalý Leeho opatrovník Jerry Olivarez zneužívají důvěru a slábnoucí zrak starého pána (objevují se zprávy o konfliktech, zneužívání Leeho peněz a bizarní zpráva, podle které Olivarez Stana trikem přesvědčil k tomu, aby si nechal odebrat značné množství krve, se kterou pak razítkoval a draze prodával komiksy).

Už v samotném článku Hollywood Reporteru Stan Lee poskytl prostřednictvím videonahrávky prohlášení, ve kterém popírá, že by měl jakékoliv problémy s Keyou Morganem (označuje jej za přítele) nebo dcerou J.C. Následně Lee zveřejnil rozhořčené video, ve kterém odmítá, že by byl jakkoliv zneužívaný a hrozí žalobou každému, kdo by tvrdil opak. Prozatím posledním bodem nepřehledné situace je žaloba, kterou Stan Lee prostřednictvím svého právníka podal na již zmiňovaného Jerryho Olivareze. Ten měl podle žaloby po smrti Joan Lee zneužít Stanova zármutku, zjitřeného stavu a špatného zraku, odříznout jej od dosavadních spolupracovníků, předkládat mu k podpisu nejrůznější dokumenty a začít zneužívat Leeho finance. Žaloba skutečně zmiňuje i to, že Olivarez prodával Stanovu krev.

Situace působí komplikovaně, jisté se zdá být jen to, že někdo zneužívá Leeho vysokého věku, kdy je stárnoucí autor stále víc odkázaný na pomoc druhých. Pevně doufáme, že se na nechutném obohacování opravdu podílel ze zmiňovaných osob pouze Olivarez, a že je Stanova dcera otci ve všem podporou. Pokud byste se chtěli pustit do bližšího zkoumání celé situace, tady je velká investigativní reportáž od THR, Screen Rant připravil přehlednou časovou osu všech pochmurných zpráv, které byly se Stanovým osobním životem v posledním roce spojeny a nakonec si můžete prohlédnout i žalobu na Olivareze.

Stan Lee vnesl ohromné množství radosti do života mnohých z nás, tak mu ze srdce přejeme, ať podzim svého vlastního života dožije v míru a poklidu.

Zdroje: Screen Rant, Flickr, TMZ, Deadline, THR

Galerie: 8

Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Tagy

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu