Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin

Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Scenáristé Infinity War se rozpovídali o komplikacích, jaké psaní podobného vrcholného filmu přinášejí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

K dosažení svých cílů potřebuje Thanos mocné artefakty, Kameny nekonečna. (Ty jsou rovnoměrně rozděleny mezi Zemi a mimozemské lakace, abychom se nedočkali klasického filmového klišé, kdy jsou čirou náhodou všechny klíčové intergalaktické artefakty rozesety příhodně po území Spojených států). Scénář je napsaný tak, aby Thanosovo získání každého dalšího kamene bylo nějakým způsobem navázané na postavy, posouvalo to děj kupředu a mělo to závažné důsledky. Nesmí to být jen další přeškrtnutá položka v seznamu, musí to být moment s emocionálním dopadem.

Scenáristé se rozpovídali také o širší struktuře filmů, do které Infinity War zapadá. Markus a McFeely znovu zdůrazňují, že trojka i čtyřka jsou samostatné snímky. Jeden nemohou být bez druhého, ale nemáme se bát toho, že by šlo o jeden příběh, který by v polovině stisknul pauzu a donutil diváky na druhou půlku čekat další rok. Jsou to dva chody – snídaně a oběd. Stejně tak bylo noční můrou zařídit, aby na sebe přirozeně navazovaly i všechny ostatní filmy.

Jednotlivé marvelovské snímky na sobě nemají být příliš závislé, filmaři mají mít volnou ruku, zároveň však se má skrz všechny filmy táhnout společná příběhová nit. A tohle vybalancovat není legrace. Black Panther a spol. se alespoň odehrávaly před Infinity War, daleko horší je to však s Ant-Man and The Wasp, což je film, které je do kin uvedený mezi trojkou a čtyřkou. Markus a McFeely nicméně zdůrazňují, že režiséři a scenáristé jednotlivých snímků smějí točit co chtějí, dostávají jen několik předem daných drobností, které je potřeba do okolních snímků zařadit, aby pak vrchol v týmové Infinity War fungoval – většinou  se požadavky vztahují k začátku a konci příběhu.

Pak se také scenáristé museli vypořádat s problémy, které přinesly filmy předchozí. Na konci Avengers: Age of Ultron Thanos říká, že to „udělá sám“, přitom v Infinity War má k ruce svůj Černý řád a armádu Outriderů. Pak je tu skutečnost, že se v Thorovi objevila jedna rukavice nekonečna a v Infinity War druhá. Tenhle problém vyřešil už Thor: Ragnarok, i tak se ale scenáristé museli smířit s tím, že ve filmu prostě budou určité nesrovnalosti, pokud chtěli vyprávět svůj vlastní příběh.

Jde nějak Infinity War shrnout? Je to do určité míry Thanosův origin story. Stejně jako měla v dosavadních filmech váhu jednotlivá rozhodnutí hrdinů, musí mít váhu i jeho rozhodnutí. To samé bude platit pro klaďase. Jakmile někdo něco udělá, bude to na základě nějakého rozhodnutí, výběru. Když se vydá jednou cestou, zůstane mu navždycky zapovězená ta druhá. Když v prvních Avengers zaútočili na New York mimozemšťané, tak hrdinové neměli jinou možnost, než se jim postavit. Bylo to pevně dané. V Avengers 3 a 4 by nemělo nic být tak černobílé. Máme být překvapení z toho, že postavy budou řešit konkrétní situace tak, jak je budou řešit a máme si u toho říkat, že my sami bychom je řešili úplně jinak

To zní nesmírně ambiciozně, tak uvidíme, jaká bude za měsíc v kinech realita. Na závěr přidáváme nejnovější TV spot, který však pouze kombinuje již známé záběry. V galerii najdete nejnovější promo obrázky a fotky hraček.

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

« Předchozí kapitola

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu Avengers 3: Zasazení mezi ostatní filmy, potřebné změny, Thanosův origin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu