Maya Lord: Roland Emmerich chystá výlet do Mayské říše

Maya Lord: Roland Emmerich chystá výlet do Mayské říše | Fandíme filmu
Variaci na Tanec s vlky či Patriota rozehraje režisér Dne nezávislosti v atraktivních

Roland Emmerich je známý především pro destruktivní spektákly, jako jsou Den nezávislosti nebo Godzilla. Tu a tam si odskočí také do historie, jako ve filmech Anonym nebo Patriot. Jeho nový projekt mu dá příležitost kombinovat osobní historický příběh s bombastickými kulisami.

Maya Lord bude adaptací knižní předlohy Johna Coe Robbinse a svou povahou má příběh připomínat Tanec s vlky, Statečné srdce nebo zmiňovaného Patriota. Děj vychází ze skutečných událostí a odehrává se na začátku 16. století. Na Yukatánské výběžku ztroskotá španělská loď. Jedněmi z přeživších jsou voják Guerrero a kněz Aguilar. Přeživší jsou zajati a stávají se otroky. Otec Aguilar se nadále drží své křesťanské víry, zatímco pragmatické Guerrero přijímá mayskou kulturu za svou a po vykoupení z otroctví stoupá po společenském žebříčku. Když v roce 1519 dorazí conquistadoři, oba dva se se situací vypořádají odlišně.

Už na první pohled snímek působí jako další verze zmiňovaného Tance s vlky, Avatara nebo Posledního samuraje, kdy se cizinec asimiluje s místní kulturou a postaví se do čela odboje proti „svým lidem“, kteří přicházejí jako agresoři. Uvidíme, jak si Emmerich s látkou poradí, scénář mu napsal Angela Workman (Úkryt v zoo).

Titulní fotka je ilustrační.

Zdroje: Slashfilm, Wiki

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu