Box Office: 50 odstínů vysvobození

Box Office: 50 odstínů vysvobození | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Sado maso námluvy jsme ve zdraví přečkali.

Jedničkou víkendu samozřejmě Padesát odstínů svobody, erotické melodrama napotřetí skóruje v kasovním žebříčku, tentokrát s 38,8 milionu dolary. To je -16 % od dvojky a -54 % od masivních 85 debutových milionů prvního dílu. Pořád velice solidní číslo, ke kterému připočtěte 98 milionů ze zahraniční a jsme na 137 milionech globálně. Předchozí filmy daly 70 % svých tržeb právě z mezinárodních trhů, takže čekejte nějakých 275 milionů globálně. Film zažije zřejmě malý boost během valentýnské středy a příští týden se zřítí do neznáma. Celá trilogie stála nějakých 150 milionů a prozatím dosáhla na 1 miliardu, čímž se dostává mezi takové eRkové franšízy jako jsou Matrix, Pařba ve..., Vetřelec, Resident Evil, apod. Všechna čest loajální fanouškovské základně a rozumným rozpočtům, které všem zúčastněným zajistily slušné výdělky. Tak konečně můžeme pokračovat.

Další širokou novinkou je Králíček Petr, hybrid animáku a hraného filmu podle populární předlohy utržil za víkend 25 milionů. Film měl větší tržby během neděle než pátku, což ukazuje slušný zájem rodinné cílovky a potenciální výdrž během následujích týdnů. není divu, trailery běžely před Jumanji a Největším showmanem. Animáky od Sony pravidelně vydělají 3,5násobek svých premiér jako by to byla od producentů povinnost, takže čekejte 88 mega. Pak něco ze zahraničí, což bývá většinou v rámci všech tržeb 65 %, takže to by Králíčka Petra dostalo na nějakých 251 milionů globálně. 

A třetím kouskem je Paříž 15:17, biografické dokudrama od Clinta Eastwooda o tom, jak trojice amerických turistů zmařila teroristický útok ve Francii. Film dostal od kritiků dost naloženo, protože v něm hrají právě ti tři skuteční hrdinové, což je úctyhodné, ale z hereckého hlediska prý dost otřesné. Bez jakékoli šuškandy je tak 12,6 milionů ještě relativní výhra, nebo spíš to není úplná prohra. Film se bohužel prodával jako thriller a je to hodně pomalé drama, což může vysvětlit slabší divácké skóre. Starší cílovka možná dorazí během následujících týdnů, Eastwood navíc dost ušetřil na hercích a obecně drží rozpočet pod kontrolou, takže všechno stálo jen třicítku. Ze zahraničí zatím jen 5 milionů.

Největší showman se nám pořád tlačí do článků, protože muzikál má v osmém víkendu 6,4 milionů a zatím nespadl o víc než 19 %. Film to posouvá nad 314 milionů globálně, v Americe jsme pak na 146 milionech, což je 2 mega od posledních Bídníků (taktéž s Hugh Jackmanem) a 5 milionů od La La Landu. Příští týden tedy film konečně bude nejúspěšnějším původním hraným muzikálem všech dob. A když mluvíme o Největším showmanovi, tak nesmíme zapomenout ani na Jumanji, které je na 365 milionech v Americe, ale hlavně na 882 milionech celosvětově, což znamená "třetí nejúspěšnější film studia Sony". Spider-Man: Homecoming a Spectre padly, teď zbývá Spider-Man 3 (891 milionů), který zřejmě padne příští týden, a Skyfall, který je s 1,1 miliardou zřejmě v klidu. 

Labyrint: Vražedná léčba má ve třetím víkendu 6 milionů a 48 mega po 17 dnech. V Americe to zatím není takové terno jako předešlé kousky, ale globálně se filmu daří a už je nad 200 miliony. Jediná novinka minulého víkendu, horor Winchester, spadla o 45 % a s 5 miliony je na 17 mega v Americe. Lionsgate se ta akvizice asi vyplatila, ale když připočteme marketingové náklady, tak se do černých čísel dostaneme asi až v post-kinařském nasazení. 

Příští týden animák Pračlověk od Aardmanů, akční béčko Samson a akční superáčko Black Panther.

Zdroj: Forbes

Padesát odstínů svobody

09.02.2018 | USA
Drama, Romantický
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: 50 odstínů vysvobození | Fandíme filmu Box Office: 50 odstínů vysvobození | Fandíme filmu Box Office: 50 odstínů vysvobození | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest