Aladin natírá herce nahnědo a sklízí kritiku

Aladin natírá herce nahnědo a sklízí kritiku | Fandíme filmu
Je situace taková, jako některá média předestírají? A jak Guy Ritchie bude přistupovat k pohádkovým postavám.

Podle britského listu The Sunday Times pracuje na natáčení Aladina asi 500 komparsistů, kaskadérů a dalších osob, které budou na plátně vidět, ale zkrátka se nejedná o představitelé rolí s dialogy. Zhruba 400 těchto úloh vyplňují herci indického, blízkovýchodního, afrického, středozemního nebo asijského původu. Zbytek nicméně podle svědectví z placu jsou běloši nalíčení tmavým make-upem.

Disney za to začal sklízet v liberálních médiích okamžitou kritiku, nicméně zástupci studia tvrdí, že je situace značně zkreslená. Podle vyjádření studia se líčení tmavým make-upem podrobuje pouze několik málo konkrétních osob a ve všech případech se jedná o specialisty (specialisté na bezpečnost, operátoři efektů v akčních scénách, kaskadéři, krotitelé divoké zvěře), které se zkrátka podařilo do dostatečného počtu doplnit teprve po připuštění bělošských kandidátů.

Představitel Sultána Nevar Negahban potom v rozhovoru uvedl, že režisér Guy Ritchie chce respektovat jednotlivé postavy. Je opatrný, chce postavy do hloubky prozkoumat a natočit jej tak, aby si jej užili mladí i staří diváci. Celý štáb je potom prý báječný a obzvlášť se máme těšit na neuvěřitelné kostýmy.

Snímek se inspiroval Pohádkami tisíce a jedné noci a animovaným Disneyho muzikálem. Odehrává se na Blízkém východě a jeho hrdinou je Aladin, prostý chlapec z ulice, který sní o lepším postavení a lásce princezny Jasmíny. Ke štěstí mu pomohou létající koberec i džin z lampy, který dovede plnit vyslovená přání. Scénář napsal John August, režíruje Guy Ritchie, v hlavních rolích hrají Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Numan Acar, Marwan Enzari, Nasim Pderad a Nevar Negahban. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 23. 5. 2019.

Zdroje: Deadline, Screen Rant

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu