Malá mořská víla: Hraná verze si vyhlédla režiséra

Malá mořská víla: Hraná verze si vyhlédla režiséra | Fandíme filmu
Walt Disney Studios
Příval klasických Disneyho pohádek v hrané podobě ani zdaleka nekončí.

Další Disneyho pohádkový klenot se chystá ke hranému zfilmování. Malá mořská víla (The Little Mermaid) je jednou z ikonických “old school” pohádek - a je možné, že ji oživí američan Rob Marshall. Novinku nedávno zveřejnil server Deadline Hollywood. Muzikálů se v Marshallově režijní filmografii už pár nastřádalo: jmenujme třeba Chicago, za které byl nominován na zlatou sošku. O něco slabší už byla burlesková přehlídka celebrit jménem Nine, která sice potěšila oko, avšak úplně diváky neroztančila. K Marshallovým dalším zářezům na poli režie patří něžná Gejša nebo čtvrtí Piráti z Karibiku. Ti by mu ostatně mohli pomoct i co se týče zkušeností s natáčením na lodi, které mořskou vílu Ariel určitě nemine.

Projekt už je v povědomí pár let. Scénář je sepsaný a hudba je v rukou toho nejpovolanějšího: Alana Menkena, který je autorem písňového doprovodu k původní animované verzi z doby Sametové revoluce. Přibral si k sobě Lina-Manuela Mirandu; ani ten u Disneyho není nováčkem vzhledem ke své loňské spoluúčasti na soundtracku k Moaně. Remake je tedy nejspíš v dobrých rukou. Produkci zajišťuje Miranda ve spolupráci s Marcem Plattem a zmíněný scénář je od Jane Goldman.

Kývne Marshall na nabídku zrežírovat svou již v pořadí čtvrtou disneyovku? Kromě Pirátů představil divákům Čarovný les s Meryl Streep, která bude figurovat i v druhé části příběhu o kouzelné chůvě Mary Poppins s názvem Mary Poppins Returns. Marshallovo pokračování půjde do českých i slovenských kin v prosinci následujícího roku.

Pro světové publikum jsou klasické 2D Disneyho filmy něčím, k čemu se rádo vrací, a u mě je tomu stejně. Vyvstává pak neodbytná otázka, jestli jsou hrané remaky dobrým nápadem. Nezkazí nám “recyklovaná” verze legendárních Menkenových písní chuť si je pošestsetdvacátédeváté pustit? Arielina riskantní výprava za láskou pozemského prince Erica může být v tomhle ohledu křehkou záležitostí. Na druhou stranu je tu přirozená zvědavost, jak budou melodie “Part of Your World”, “Kiss the Girl” nebo “Under the Sea” znít v hraném příběhu. Předchozí disneyovský remake Kráska a zvíře si například v amerických kinech drží příčku filmu s nejvyššími hrubými tržbami za tento rok. Počkejme si tedy, zda podobnou reakci vzbudí podvodní dobrodružství pod potenciálním vedením Roba Marshalla. Své rozhodnutí oznámí po svátcích, během kterých bude mít čas přečíst si scénář.

Ať už to bude jakkoli, o přísun předělávek tohoto druhu jen tak nepřijdeme. Aladdin s Willem Smithem v roli džina a Lví král v čele s Beyoncé jsou dalšími želízky v ohni. Disney tedy rozhodně ví, co znamená přísloví “kout remaky, dokud jsou žhavé”.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu