Box Office: Slavte Všechno nejhorší

Box Office: Slavte Všechno nejhorší | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Už víme, jakého filmu se báli distributoři hororu matka!

Překvapivým hitem víkendu je malý horor Všechno nejhorší. Snímek o dívce, která dokola prožívá den své vraždy. Den, který připadl právě na její narozeniny. Happy Death Day produkoval Blumhouse, impérium současných hororových hitů. Do filmu dal znovu nej nějakých 5 milionů a debut skončil někde u 26,5 milionů. Pro studio jde o třetí premiéru v řadě nad 25 milionů, kterou dobře podpořily titulky "Od studia, které vám přineslo Rozpolceného a Uteč" a trailery, které běžely před Tím. Mezinárodně utrženo dalších 5 milionů.

Po dvou týdnech v Číně se v USA objevil The Foreigner. Jackie Chan a Pierce Brosnan už mají z východu 78 milionů, ze zbývajících trhů desítku a teď z Ameriky 12 milionů. Film není drahý jako Velká čínská zeď nebo Warcraft, aby z obou největších filmových trhů úspěch vyžadoval, ale stejně se zadařilo. Film má parádní ohlasy jak v Číně, tak u asijsko-americké cílovky, a pokud to dotáhne k 35 mega v Americe, tak půjde o Chanovo druhý nejúspěšnější import. Navíc jde o čisté eRko, což není ten typ filmů, které by v Číně normálně dělaly slušný byznys.

Vezmeme zkraje Blade Runnera 2049, u kterého stále platí, že jde o propadák, a to pouze vinou nafouknutého rozpočtu. Propad 55% není zlý, ale konkrétní číslo druhého víkendu je 15 milionů, protože se ukrajovalo z otřesné premiéry a za vším se tyčí rozpočet 155 mega (Celosvětově zatím utrženo 110 milionů). Warneři, kteří film v Americe nasadili, nic neřeší, protože všechno platili v Sony, a proto se můžou vrátit k hororu To, který je těsně pod 315 miliony a globálně na 631 milionech. Hora mezi námi je po deseti dnech na 20 milionech s 5,6 miliony tento víkend. Celosvětově zatím 30 milionů. Překvapivě jediný film, který má oscarové ambice a v kinech se mu daří, je drama Victoria a Abdul s Judi Dench. Z 900 kin v Americe už padlo dohromady 11,3 milionů a celosvětově čtyřicítka.  

Do osmistovky kin Open Road Films nasadili právnické drama Marshall s Chadwickem Bosemanem. "Černý panter" v něm obhajuje černošského řidiče, kauzu, která vydláždila skutečnému Thurgoodovi Marshallovi cestu k místu soudce amerického Nejvyššího soudu. Film se nedotýká jen rasismu, ale také antisemitismu, bohužel otvírá jen se 3 miliony, což je i na levné 12milionové drama dost málo. 

Malí distributoři tento víkend hodně trpěli, ale taková je asi už doba. Annapurna nasadila Professora Marstona & The Wonder Women, což je origin story o vzniku v současnosti nejpopulárnější komiksové superhrdinky a zároveň film o vztahu autora komiksu k jeho dvěma ženám. Film dost pohořel ve 1200 kinech se 737 000 dolary. 

Ve 27 zahraničních trzích odstartoval potom Sněhulák, nejznámější kriminálka Jo Nesba, která z většiny těchto trhů dostává dost zlé recenze. Zatím 9 milionů a příští víkend ve Státech. Stejné číslo a premiéra platí i pro Geostorm: Globální nebezpečí. K nim můžete dále čekat hasičské drama Only the BraveBoo 2: A Madea Halloween.

Zdroj: Forbes

The Foreigner

13.10.2017 | Velká Británie, Čína
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Slavte Všechno nejhorší | Fandíme filmu Box Office: Slavte Všechno nejhorší | Fandíme filmu Box Office: Slavte Všechno nejhorší | Fandíme filmu Box Office: Slavte Všechno nejhorší | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest