Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší!

Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší! | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Opičí série je blockbusterový klenot a končí v kinech akorát ve správný čas.

Jedničkou víkendu je Válka o Planetu opic. Zakončení inteligentní trilogie o tom, jak opice k naší planetě přišly, debutuje s 56,5 miliony, což je blíž premiéře jedničky (55 mega) než dvojky (73 mega). Film má samozřejmě pozitivní recenze a série v tomto ohledu nikdy neklopýtla, trojka je ale upřímně tak trochu kopírka dvojky a diváci už možná neviděli u závěrečného dílu to lákadlo. Válka o Planetu opic má násobitel 2.5x, což může znamenat mezi 150 a 180 miliony dolary z Ameriky. Uvidí se, jakou výdrž film bude mít. Už jsme tak nějak zvyklí, že pokračování v současném prostředí přesycených kin otvírají slabě. Válka nemá tak hrozný propad a navíc už končí, takže Foxové ji nemusí řešit tak jako se řeší třeba další díly Star Treku. Navíc trojka se tak nějak očekávala, není to díl vnucený jako Piráti z Karibiku 5 nebo Transformers 5. Na mezinárodních trzích utrženo dalších 46 milionů.

Druhou novinkou víkendu je horor Wish Upon o středoškolačce, které se plní ve výsledku krutá přání díky tajemné hrací skříňce. Film je mládeži přístupný a kritici nebyli pozváni na předpremiéry, což je docela smrtící kombinace. Výsledek je nepřekvapivě zpackaný horor, který skutečné hororové nadšence rozhodně nepřesvědčí a bude se pouštět spíš pro legraci na festivalech béčkových počinů. Debut je 5,6 milionů a čekejte nějakých 12 milionů v souhrnu, což byl mimochodem i rozpočet. Peníze tu nikdo nevydělá, to ne.

Wonder Woman si jinak razí cestu k tomu být nejúspěšnějším filmem léta a od Strážců Galaxie 2 ji dělí pouhých 6 milionů. Film má aktuálně 380,7 milionů dolarů v Americe a 765 mega globálně. Osmistovka asi nebude, pokud se v srpnu nezblázní Japonsko.

Wonder Woman se navíc nemusí cítit ohrožená ze strany Spider-Mana, protože Homecoming dělá ve druhém týdnu Marvelu docela ostudu. Film spadl o 61 %, což je z MCU absolutně nejhorší číslo. Má tak 45 milionů, což je docela tragédie. Film se okamžitě dostává někam vedle Amazing Spider-Mana 2 a Raimiho trojky. Ve výsledku tak asi celkově utrží okolo 260 milionů, stejně jako Amazing jednička. A pokud bereme v úvahu inflaci, tak ještě prodá míň lístku. Premiéra 117 milionů byla jedna z těch lepších, to ano, sérii ale očividně nijak výrazně nenakopla. Značka se spíš trochu oprášila, protože po Amazing dvojce se nedivím, že mnoho diváků už nechtělo Spider-Mana vidět. V zahraničí se daří dobře s 260 miliony, globálně jsme tedy na 468 mega. Jako uvítání Spideyho zpátky doma asi oukej, ale kasovně z toho dlouhodobě žádné obří peníze nekoukají.

Pěkně blbě se konečně dostalo po třech bohatých limitovaných týdnech do širokého nasazení a utržilo 7,6 milionů. Aktuálně jsme na 16 milionech a je dobře, že se filmu daří. Nečekaným hitem je pořád Baby Driver, který má ve třetím víkendu 8,7 milionů a 73 mega celkově z USA a 96 celosvětově. Já, padouch 3 je v Americe na 188 milionech a globálně už posbíral 619 milionů (rekordní 3,6 miliony z Indonésie, což tam zatím žádný animák nedal). Tranformers: Poslední rytíř asi budou první propadákem, který dá globálně 550 milionů nebo i méně. Bohužel už je to tak, v Americe se příliš nedaří s akuálními 125 miliony celkově, ve světě takových nijakých 392 milionů a úhrnně tak 517 mega. Navíc to bylo strašně drahé.

Příští víkend Dunkirk a Valerian. Nolan je jistota a Luc Besson už rozprodal dávno distribuci po světě, aby se mu peníze vrátily, takže žádné tragédie nečekejte. 

Zdroj: Forbes

Válka o Planetu opic

10.07.2017 | USA, Kanada, Nový Zéland
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Válečný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší! | Fandíme filmu Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší! | Fandíme filmu Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší! | Fandíme filmu Box Office: Opice! Společně! Potřetí! Slabší! | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest