Vrána: Nová adaptace jako eRko za 40 milionů

Vrána: Nová adaptace jako eRko za 40 milionů | Fandíme filmu
Miramax
Zobrazit další 1 obrázek
Na projektu se překvapivě i po letech stále podílí F. Javier Gutiérrez.

Zkuste si tipnout, kdy jsme poprvé psali o nové Vráně. Bylo to v roce 2011, zhruba měsíc po tom, co jsme tenhle web otevřeli. Vlastně se dá říct, že o žádném připravovaném snímku vás neinformujeme tak dlouho. Nová filmová verze populárního komiksu se přitom chystá už od roku 2008. TOMU se vážení říká komplikovaná produkce... Na projektu se vystřídalo několik režisérů, scenáristů i představitelů hlavní role. Vznikly vizuální návrhy, chvíli se na filmu podílel autor předlohy James O’Barr, chvíli zase ne. Nějakou dobu to vypadalo, že snímek vůbec nevznikne, jindy byla situace zase o něco veselejší a v neposlední řadě přešla celá produkce od krachujícího studia Relativity do rukou sdružení společností Davis Films, Highland Film Group a Electric Shadow.

Nejnověji má hrát hlavní roli Jason Momoa a režírovat Corin Hardy, autor chváleného hororu Hvozd (The Hollow). Někdy touhle dobou už se mělo točit, ale oba dva pánové jsou zaměstnaní. Momoa točí Aquamana a Hardy horor The Nun. Zatímco čekáme, máme pro vás alespoň nejnovější vyjádření F. Javiera Gutiérreze, který jednu dobu měl film režírovat a nakonec je alespoň jedním z jeho producentů. Podle Gutiérreze se podařilo ostatní producenty přesvědčit, aby si přečetli komiksovou předlohu a pochopili látku - pochopili, že Vránu nejde točit jako zábavu pro masy. Musí to být temný, mládeži nepřístupný snímek (rating R), jinak by z Vrány zůstal jen stín. Citlivý přístup k předloze také přesvědčil ke spolupráci Jamese O’Barra. Film by měl mít rozpočet zhruba 40 milionů dolarů, což je po započtení inflace jen o něcom málo víc, než stál film z roku 1994. Snad tedy tvůrci nebudou mít v téhle cenové hladině nad sebou příliš velký producentský bič a podaří se jim s látkou udělat něco zajímavého....anebo se za dalších šest let sejdeme u další zaručené zprávy o tom, že tentokrát už Vrána opravdu, ale opravdu vznikne.

Zdroj: Forbes

Galerie: 2

Vrána: Nová adaptace jako eRko za 40 milionů | Fandíme filmu Vrána: Nová adaptace jako eRko za 40 milionů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu