Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu

Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Alfonso Cuarón, režisér Potomků lidí nebo Harryho Pottera chystá sci-fi s naprostým minimem střihů.

Když se řekne Alfonso Cuarón, vybaví se jedné polovině čtenářů Harry Potter a vězeň z Azkabanu, druhé pak Potomci lidí. Oběma těmito počiny svého času pořádně rozčeřil filmové vody, ale po Potomcích se po něm slehla zem. Až před nějakou dobou se o něm začalo mluvit v souvislosti se sci-fi Gravity.

A od začátku bylo jasné, že tenhle film bude víc o formě, než o příběhu. Ne že by drama astronautů na oběžné dráze mělo být předvídatelné, ale o vizuální stránce se teď vyrojilo informace, které budí zaslouženou pozornost. Vzpomínáte na dramatickou scénu v autě, která v Potomcích trvala několik minut bez jediného střihu? Tady jich najdeme více a hned ta úvodní by měla přesáhnout čtvrt hodiny (!). Vůbec celkový počet střihů v celém snímku by měl být o celých 90% nižší, než jak jsme zvyklí.

Co se naštěstí nemění, to je herecké obsazení. Po několika veletočích, kdy se v hlavních rolích měli (nebo chtěli) objevit Robert Downey Jr., Olivia Wilde nebo Scarlett Johansson, ztvární hlavní dvojici astronautů George Clooney a Sandra Bullock. Právě oni dva nakonec mohou být to jediné, co bude ve filmu skutečné. Vesmírné prostředí kolem nich by totiž mělo být kompletně počítačově animované.

Pokazit se toho na cestě k cíli může samozřejmě hodně, ale zdá se, že listopadová premiéra přinese nový majstrštyk krále vizuálu. Dole v galerii najdete první fotky z natáčení, na kterých Sandra Bullock působí až nečekaně civilně (při natáčení filmu se údajně nepoužíval make up). Následuje oficiální synopse:

Sandra Bullock hraje Doktorku Ryan Stoneovou, nadanou vývojářku léčiv, která má poprvé v životě pracovat ve vesmírné laboratoři. V raketoplánu ji doprovází Matt Kowalsky (Clooney), který velí své poslední misi před odchodem do důchodu. Při zdánlivě rutinním výstupu do kosmu ale dojde ke katastrofě. Raketoplán je zničen a Stoneová a Kowalsky jsou naprosto odříznuti od Země, odkázáni pouze jeden na druhého a jejich plavidlo je unášeno do hlubin vesmíru. Vysílačka je hluchá a s docházejícím kyslíkem dvojici zaplavuje strach a panika. Jedinou šancí na návrat domů by překvapivě mohl být postup dál do širé prázdnoty.  

PS: Je tomu teprve chvíle, co jsme se dozvěděli, že dalším Alfonsovým projektem by mohly být Hunger Games 2!

Zdroj fotek: Celebuzz

Galerie: 6

Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu Gravity: George Clooney a Sandra Bullock téměř beze střihu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu