Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci

Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Vysněný Aronofskyho projekt se v létě konečně začne natáčet. Co o něm víme? Plus ukázka z komiksové předlohy. AKTUALIZOVÁNO: Známe datum premiéry.

AKTUALIZOVÁNO: Právě jsme se dozvěděli, že premiéra filmu je stanovena na 28. března 2014.

Archa má cíl, archa má směr! Aneb mnohaletý sen Darrena Aronofskyho začíná dostávat fyzickou podobu. Již více než rok se v zákulisí Hollywoodu šušká, že se režisér Wrestlera a Černé labutě chystá natočit svůj první vysokorozpočtový film. A nepůjde o nic menšího než o biblickou adaptaci nejslavnější potopy světa. Kolem neustále odkládaného projektu s názvem Noah (Noe) se však v posledních měsících točilo až příliš mnoho otazníků. Nyní se však zdá, že všechny hlavní problémy jsou vyřešeny a archa je připravena k brzkému vyplutí.

Aronofsky nosil v hlavě námět na zpracování Noemovy archy od svých 13 let. Ovšem až minulý rok na podzim dostal ambiciózní projekt zelenou. Natáčení přesto nadále brzdily zejména potíže s hledáním představitele hlavního hrdiny. Darren se dlouho pokoušel do titulní role ulovit Christiana Balea. Jenže „temný rytíř“ musel nakonec lákavou nabídku odmítnout kvůli práci na nových snímcích Terence Malicka Lawless a Knight Of Cups. Druhou volbou byl pro Aronofskyho Michael Fassbender. Nicméně i on se kvůli nabitému programu režisérovi omluvil. Spekulace byly ukončeny teprve před pár týdny, kdy Darren s definitivní platností přivítal na palubě Russella Crowea. Ten sice momentálně také ještě není k dispozici, neboť stále dodělává nového Supermana, ale v létě by už měl být volný. První klapka na natáčení by tak měla padnout v červenci letošního roku.  

Aronofsky rovněž potvrdil, že se pokouší do blíže nespecifikované vedlejší záporné role sehnat Liama Neesona. Vzhledem k tomu, že biblická předloha žádnou konkrétní zápornou postavu nemá, zůstává překvapením, o koho vlastně půjde. O postavě víme akorát to, že to bude velký bezvěrec, který se bude všechny snažit přesvědčit, že Noe je blázen. Buď jak buď, Liam si již s Russellem nedávno zahrál v thrilleru Paula Haggise Tři dny ke svobodě, takže potřebná chemie by mezi nimi měla fungovat výtečně. Crowe v minulosti spolupracoval i se scenáristou Johnem Loganem (Gladiátor), který přepsal Darrenův originální scénář.

Nikdo zřejmě nepochybuje o tom, že Aronofsky je kvalitní tvůrce. Avšak zatím má na kontě pouze nízkorozpočtové snímky. Uvidíme tedy, jak se zvládne poprat s epickým velkofilmem za 130 milionů dolarů. Čeká nás další jedinečná podívaná, nebo katastrofa biblických rozměrů? To se dozvíme nejdříve na podzim 2013, na kdy je předběžně naplánována premiéra. Na závěr pro vás máme trailer na komiksovou předlohu a také jejích několik prvních stránek.

 

Noah: Trailer na komiks

 

Zdroje: Box Office Mojo, Deadline, Screen Rant, Oscar Poker, Le Lombard

Galerie: 7

Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu Noah Darrena Aronofskyho se blíží k realizaci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu