1922: Další Stephen King, tentokrát vražedný

1922: Další Stephen King, tentokrát vražedný | Fandíme filmu
Řítí se na nás další zfilmovaná povídka z pera mistra hororu.

Adaptace příběhů z pera Stephena Kinga se už nějakou dobu k divákům blíží jedna po druhé, jako batožina na dopravníku letištního terminálu. Teď se před nás v krátkém čase sune již druhý kufr se štítkem Netflix a skrývá film podle novely 1922 ze sbírky povídek Full Dark, No Stars (Černočerná tma).

Dílo pojednává o farmáři Wilfredu Jamesovi z Nebrasky, jeho ženě Arlette a odlišných názorech na život. Trochu konkrétněji, Wilfred opovrhuje městským životem, Arlette se naopak neztotožňuje s farmářským. Svůj díl pozemků chce prodat na chov hospodářských zvířat, čímž se však znehodnotí i ty přilehlé. Nebude tedy překvapením, když si King usmyslel, že jeho farmář zvolí nejpřímější cestu k hájení svých zájmů a ženu se rozhodne zabít. Samozřejmě, tím jeho problémy mají teprve začít a hranice zdravého rozumu se začnou tenčit.

Příběh získal v roce 2011 Britskou cenu fantasy za nejlepší povídku, jiného ocenění se dostalo i celé sbírce a o další úspěchy se výtvor popere na filmovém poli. Z režisérské pozice a s vlastním scénářem ho do světa žene Zak Hilditch (These Final Hours) a ústřední manželský pár ztvárňují Thomas Jane a Molly Parker. Thomas už se světy mistra hororu má své zkušenosti, v roce 2003 účinkoval v Pavučině snů a o čtyři roky později v thrilleru Mlha. Molly Parker znají třeba diváci seriálu Dům z karet. V dalších rolích se ukáží kupříkladu Neal McDonough (Captain America: První Avenger), Brian d'Arcy James (Spotlight), Kaitlyn Bernard, Dylan Schmid a další.

Přesný termín uvedení zatím není známý, o produkci se mluvilo už v prvním kvartálu tohoto roku, avšak zdá se, že je natáčení skutečně aktuální až teď. Film se prostě typicky mlhavým způsobem sune ke svému cíli a dále se můžeme jen dohadovat, o které další kingovce se u filmu něco šustne nejblíže.

Titulní obrázek je obálka sbírky Černočerná tma.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest