Box Office: Krotitelky duchů rozdělují letní sezónu

Box Office: Krotitelky duchů rozdělují letní sezónu | Fandíme filmu
O žádném jiném filmu se tenhle rok tolik nemluvilo jako o Krotitelkách duchů. Jak si nakonec vedly?

Na jedničku víkendu to nestačilo, i tak ale Krotitelé/Krotitelky duchů nebo prostě letošní Ghostbusters začínají se 46 miliony dolary. Všechno, co jste o filmu slyšeli, je vlastně pravda. Trailery to slízly hůř než cokoliv v dějinách YouTube, kritici jsou ale nakonec relativně spokojení. Jde přeci jenom o film Paula Feiga a ten zlé kousky netočí. Jiní diváci jsou ale znechucení a nemohli v kinech uvěřit, co to "pošlapává odkaz kultovní značky". A ti ostatní film neviděli, ale názory šíří tak či tak.

Nakonec se to tedy tak nějak vykrátilo a zbývá nám tu tržba, která je přesně uprostřed 40-50milionového odhadu víkendové premiéry. To je nejlepší číslo pro většinu zúčastněných a ten film opravdu začíná, jak nejlépe může. Stačí to? Možná ne. Znovu tu totiž máme někoho, kdo filmu odklepl rozpočet 144 milionů! A to, že ten film na to nevypadá, je úplně jedno. Sony na Krotitelky hodně sází, to víme ještě z dozvuků hacknutých dokumentů, kde se producenti předháněli v tom, kdo Billa Murrayho zažaluje víc, když se nebude chtít podílet na propagaci filmu. Film obecně může spoléhat na vytrvalost ženských filmů a vytrvalost filmů pro děti. Minimální domácí tržba se může zastavit na 125 mega a potom musí Sony sakra čarovat ve světě. Zatím tam přiteklo 19 milionů. Legenda o Tarzanovi je nejbližší možný spolutrpitel, akorát Tarzan je známá značka. Americká komedie, kde se prdí vagínami? No nevím, jak se na to budou chtít dívat v Evropě. V Číně je film rovnou zakázaný, tamní kultura není nakloněna zobrazování duchů v médiích.

Druhou novinkou víkendu byl The Infiltrator, ve kterém agent Bryan Cranston rozežírá zevnitř drogové podsvětí. Film po fiascích Správných chlapů a Free State of Jones asi moc nečekal, protože právě tyhle kousky pro starší cílovku tohle léto vůbec nezacvakly. Máme tu tedy víkendových 5,2 milionů. Distributor Infiltratora odkoupil za čtyři miliony a pokud se nanalilo moc do reklamy, tak to úplná pohroma nebude. Celkem je utrženo skoro 7 milionů.

Žebříčku tak kraloval Tajný život mazlíčků, který ztratil polovinu diváků a končí s 50,5 miliony dolary. Ten film si vede stejně dobře jako Mimoňové, má trochu nižší propad a na dvoustovku z Ameriky dosáhl za deset dnů. Start v zámoří je zatím pozvolný, ale i tak jsme na 250 milionech celosvětově, což je trojnásobek udaného rozpočtu. Co ta Legenda o Tarzanovi? Drží se dobře. Ve třetím týdnu 11 milionů k celkové stovce z Ameriky. Na 125 milionů dosáhne, ale ten rozpočet (180 milionů)! S nižším by z toho byl vážně hit, takhle jen můžeme pořád opakovat, jak těsně to Tarzan měl od katastrofy. Celosvětově jsme na 200 milionech, takže po prodeji televizních práv, DVDček atd., by se snad náklady nakonec zaplatit mohly. Stejných 11 milionů má i Dory, akorát v pátém týdnu. V Americe je na 445 milionech, což znamená, že Shrek 2 byl překonán a Pixar tak má nejúspěšnější animák v amerických kinech všech dob (nepočítáme ale inflaci, takže zase tolik neslavme). V zahraničí se ale nic moc neděje, tam má film jen 276 milionů a celosvětově tak 721 mega.

Nuzných 7,5 milionů musí stačit Mikeovi i Daveovi shánějícím holku. Nevyužitá komedie nikoho moc nezajímá a zatím je na 31 milionech. Nikoho bohužel nezajímá ani Obr Dobr. Od začátku jsme si nemazali med kolem pusy a tvrdili, že Spielberg má na kontě propadák. Utrží určitě víc než tragický, ale stejně kvalitní Mnichov, při 140milionovém rozpočtu je ale 64 milionů celosvětově trpasličí výsledek. 

Nově dorazilo i pár malých filmů. Další Woody Allen odstartoval v pěti kinech. Cafe Society odtud vytřískalo slušných 355 000 dolarů. Film má silné obsazení, takže široké nasazení ho asi úplně nespolkne. Ve třech kinech poté běžel dokument Hillary's America: The Secret History of Democratic Party. Na film se šlo hlavně v pátek a potom skoro nic, takže se začíná jen se 77 500 dolary. Tyhle filmy se většinou tváří jako velké události, na prezidentské volby ale nikdy žádný vliv neměly. Bylo tomu stejně u Obama's America, bylo tomu stejně u Fahrenheitu 9/11. Mimochodem, Kristen Stewart, donedávna nejcennější herečce světa, se moc líbí v menších filmech. Od Sněhurky nebyla v žádném blockbusteru. Tento víkend hraje u Woodyho Allena a po dvou týdnech na VOD dorazila do dvou kin i sci-fi romance Equals, kde je s Nicholase Houltem (ten je naopak v X-Menech coby Beast). Padlo jen 9000 dolarů, ale nic si z toho nedělejte, protože šlo především o DirectTV exkluzivní titul.

Příští víkend svěží Star Trek: Do neznáma, vyčerpaná Doba ledová 5 (která ale mezinárodně přitáhla už diváky za 127 milionů), brilantní thriller Zhasni a zemřeš a ještě filmové zpracování populárního britského seriálu Absolutely Fabulous, který napsala sama herečka Jennifer Saunders.

Zdroj: Forbes

Café society

15.07.2016 | USA
Komedie, Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest